Ollakko kipeä vai ei

Otsikoksi alunperin ajattelin laittaa että ahdistaa, mutta en enää oikein tiedä mitä tästä kaikesta ajatella. Omat stressitasot alkaa olemaan jo niin järkyttävässä tilassa, kun väkisinkin miettii että mistä tuo hevonen on kipeä vai onko se mistään. Mutta tänään Petu tuntui yllättävän hyvältä vaikka oli paikoitellen todella raskas kädelle ja liikkumishalu näyttäytyi vähän kuplivana. Esimerkiksi viikko sitten maanantaina kaikki tuntui menevän vain pieleen ja eilen juoksuttamisesta tullut yhtään mitään. Lauantaina Niko kävi Petun kanssa kävelemässä maastossa sillä välin kun siivosin tarhaa ja herra oli käyttäytynyt esimerkillisesti.

Selkeästi kuitenkin kaikki reaktiot on olleet ihan oikeita hetkiä missä on pelännyt, mutta alkaa itsellä jo hetkittäin ideat loppumaan. Valmentajan ja hierojan kanssa ollaan tästä ongelmasta puhuttu ja heidän molempien kanssa ollaan päädytty siihen lopputulemaan, että jos ei helpota nyt kelien lämmetessä ja laidunkauden aloituksen myötä, on klinikka seuraava osoite. Joten laitellaan tännekin: jos teillä on suositella esimerkiksi Tampereella osaavaa eläinlääkäriä, niin kertokaa missä vaikuttaa. Myös Keski-Suomen tilanteesta saa vinkata, esim kotikäynteinä tekeviä jotka voivat ultrata suoliston. Laukaan klinikka on poissuljettu vaikka asunkin itse lähes vieressä ja Petukin 20 minuutin päässä, niin sinne voin harkita lantanäytteiden vientiä, mutta siihen se jää. Oli jo mahahaavan hoidossa niin ala-arvoista toimintaa ettei mitään tolkkua. Hyvinkää ja Jokisalo on kuitenkin tähän hetkeen ehkä liian pitkän matkan päässä lähteä stressiherkän kanssa ja vielä mahdollisesti yksin reissaamaan ja traikun kanssa siinä menee reilu 4 tuntia per suunta matkoihin.

Tässä alla on treenistä kuvatut pätkät. Ne on täysin sensuroimattomat ja editoimattomia, eli ihan puhdasta sitä itseään suoraan treenistä. Pahoittelut kielenkäytöstä, tämän takia treenaan pääsääntöisesti aina yksin ilman mitään materiaalia ja valmennuksissa tuskailen henkisesti. Tänään laukat oli vähän kökköä, etenkin oikealle poikitti – ihan kaikissa askellajeissa kuten aina, jos mahassa ollut lähipäivinä kipuja.

Ps. Tämä oli 500. postaus täällä WordPressin puolella!

2 vastausta artikkeliin “Ollakko kipeä vai ei”

 1. Onko satulaa katsottu sulle sopivaksi? Nyt näyttää, että istahdat kovin takakaarelle ja jalkasikin menee turhan eteen tasapainoista kevennystä ajatellen. Tokikaan videosta ei näe koko totuutta, mutta ongelmia selvitellessä voisi satulallekin pienen ajatuksen uhrata.

  Tykkää

  1. Satula on hevoselle ja mulle sopiva, tarkistettu ammattilaisen toimesta jokunen aika sitten, penkki itsessään on aika laakea, kuppimaiset ei sovi mulle yhtään. Se näyttää epäsopivalta mulle, koska iso ahteri ja kroppa epätasapainossa. Mulla ei vasen reisi hermotu kunnolla selän vamman takia, joka taas osaltaan vääntää mua outoihin asentoihin ja jalustimet tuntui tossa muutenkin inasen liian pitkiltä. Valmentaja on mulla sitä varten, että fiksataan tota istuntaa hiljalleen oikeaan suuntaan, se eikä mun pehvan koko muutu päivässä eikä vielä kuukaudessakaan. Petu käyttäytyy myös vuokraajien kanssa samalla tavalla, ja oireet on olleet samoja jo sen 6 vuotta mitä ollut mulla.

   Mutta kiitos kommentista, vaikka ei nyt siihen mahaan mitenkään liittynytkään, vanhoista postauksista myös näkee samaisen satulan kanssa tilannetta, eli kannattaa ne katsoa jos olet täällä uusi. 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s