Better In Time S

Petteri, Petu, Petunia – rakkaalla lapsella on monta nimeä.

  • Amerikkalais-ranskalainen lämminverinen
  • Syntynyt 2009 Ruotsissa
  • Tullut Suomeen 2014
  • Ylläpidossa 06/2017 – 22.10.2021
  • Omistuksessa 23.10.2021 ->
© Vilma Viertorinne

Petterin leipätyöksi oli suunniteltu ravurin ura, mutta juoksu ei luistanut Ruotsissa kuin Suomessakaan, tammikuussa 2016 viimeisen startin jälkeen aloitti ratsun opinnot. Kesästä 2016 alkuvuoteen 2017 osallistui 1-2 kertaa viikossa ratsastustunneille, maaliskuussa (-17) alkoi meidän liikutussuhde. Petu tuli mulle virallisesti ylläpitoon kesäkuussa 2017.

SONY DSC

Petu on ihan mahdoton persoona – suuresta koostaan huolimatta on täydellinen ”lastenponi”, osaavilla säpäkkä ja herkkä poika. Nöyrä kuin mikä, tekee kaiken aina sata lasissa, haluaa miellyttää kaikessa ja on sellainen haliponi joka tykkää puuhailla kaikkea ihmisen kanssa. Vaikka herra onkin vain 175cm korkea, olen voinut luottavaisin mielin istuttaa kyytiin niin Mian kuin Mariankin – Maria jopa ratsastaa käyntiä ilman talutusta mun ollessa vierellä koko ajan.

IMG_3300

Petu on todella isoliikkeinen ja pahan hivuttamisen takia olen haudannut ne vähäisetkin houkuttaisi käydä jotkut harjoituskoulukisat ajatukset pois, koska liike kärsii heti ilman suojia takasissa. Raviaikoina jo hivutti, mikä todennäköisesti johti huonoon juoksutyyliin ja vauhdin riittämättömyyteen. Hivuttaminen on tuottanut kipua, jonka vuoksi ns ”kerii” takajalkaa astuessaan mahan alle, vaikka nykyään suojilla pyritään helpottamaan liikkumista. Onneksi meillä on mukavaa vain ”puskaillessa” eikä tehdä mitään nutturat tiukalla. 🙂

Vuosi 2017 meni synkissä tunnelmissa Petterin sairastuttua ja -18 vuoden alussa sairastelun syyksi ilmeni keskisuuri hiekkakertymä sekä mahahaava. Petu muutti mun mukana uudelle tallille saman vuoden kesällä. Kesällä -19 aloitettiin valmentautuminen kouluratsastuksessa ja esteitä hyppää oman pilottinsa kanssa 2-3 kertaa kuussa, tarkoituksena aloittaa myös tässä lajissa valmentautuminen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: