Better In Time S

Petteri, Petu, Petunia – rakkaalla lapsella on monta nimeä.

  • Amerikkalais-ranskalainen lämminverinen
  • Syntynyt 2009 Ruotsissa
  • Tullut Suomeen 2014
  • Ylläpidossa 06/2017 – 22.10.2021
  • Omistuksessa 23.10.2021 ->
© Vilma Viertorinne

Petterin leipätyöksi oli suunniteltu ravurin ura, mutta juoksu ei luistanut Ruotsissa kuin Suomessakaan, tammikuussa 2016 viimeisen startin jälkeen aloitti ratsun opinnot. Kesästä 2016 alkuvuoteen 2017 osallistui 1-2 kertaa viikossa ratsastustunneille, maaliskuussa (-17) alkoi meidän liikutussuhde. Petu tuli mulle virallisesti ylläpitoon kesäkuussa 2017.

SONY DSC

Petu on luonteeltaan todella herkkä ja hitaasti lämpeävä persoona. On hyvinä päivinä kaikki käy -tyyppinen, voi ohjasajaa, maastakäsitellä irtona ja narun päässä, käydä taluttelulenkeillä jne. Ratsastaessa haluaa luistaa hommista, menee helposti sieltä missä aita on matalin – mieluiten sieltä missä aitaa ei ole lainkaan. Osaavan ja napakan kuskin kanssa toimii kuin ajatus ja antaa isomman liikekapasiteetin ulos ja kulkee ”oikeinpäin”. On luonnostaan hyvin korkea ryhtinen, jonka kanssa saa olla aika tarkkana ettei jää tyhjäksi tai vastavuoroisesti raskaaksi edestä.

IMG_3300

Petu on ihan mahdoton persoona – suuresta koostaan huolimatta on täydellinen ”lastenponi”. Vaikka herra onkin 175cm korkea, olen voinut luottavaisin mielin istuttaa kyytiin niin Mian kuin Mariankin – tytöt jopa ratsastaa käyntiä ilman talutusta mun ollessa vierellä koko ajan.

Vuosi 2017 meni synkissä tunnelmissa Petterin sairastuttua ja -18 vuoden alussa sairastelun syyksi ilmeni keskisuuri hiekkakertymä sekä mahahaava. Petu muutti mun mukana uudelle tallille saman vuoden kesällä. Kesällä -19 aloitettiin valmentautuminen kouluratsastuksessa ja esteitä hyppää oman pilottinsa kanssa 2-3 kertaa kuussa, tarkoituksena aloittaa myös tässä lajissa valmentautuminen.