Fiiliksiä ja Mikin kuulumiset

Tänään oli ensimmäinen työpäivä ja ei jestas oon ihan jumissa! 6 tuntinen päivä venyi yli 8 tuntiseksi ja sen kyllä jalat kertoo erittäin hyvin.
Itse työpäivä oli todella mukava ja vaihteleva. Suhteellisen kevyttä mutta silti tallihommien luonteeseen kuuluen todella fyysistä! Aamu alkoi karsinoiden siivouksella, joita mulle oli 5 ja pomoni vaimo otti toiset viisi. Siitä sitten tyrkättiin hepoja kouraan tarhaan vietäviksi. Eräs tamma oli ensimmäisenä vuorossa, jolla oli kyllä menohaluja vähän suuntaan ja toiseen eikä itsellä tuntunut olevan yhtään voimaa käsissä, joten oli aikamoinen homma viedä varsojen perään huutavaa tammaa laitumelle, joka on hemmetin iso sekä vahva! Huhhuh.
Seuraavaksi lähti tallin vanhus, 29 vuotias ori joka lopsutteli todella nätisti vierellä vaikka varoiteltiin että saattaa ottaa vauhtia, kun tajuaa pääsevänsä ulos. 😀

Sitten otettiin 4 vuotias ori. Rakastuin ihan satasella tähän pölvästiin, oli jotenkin yhtä adhd mitä itsekkin olen ja kamala halu tehdä ja häseltää oli kova. Puolet matkasta tarhaan ”Herra Ori” kulki sivuttain, kun halusi pitää riimunnarua suussa. 😀

”Herra Ori”

Loppupäivä menikin ruokien teossa, heinien viennissä ja laittelemisissa sekä vesien vaihdossa. Pääsinpä seurustelemaan varsojenkin kanssa, oli kyllä sellaiset uteliaat kaverit vastassa että ei ole tosikaan! 🙂 Todella symppiksiä, iski ihan heppavauvakuumekin.

Varsat 🙂

Sitten Mikin kuulumisiin!
Eilen kävin tosiaan pojan liikuttelemassa. Oli saanut kerätä kaksi päivää virtaa pönttöön ja sen kyllä huomasi. Päätin ennen maastoon lähtemistä pyörittää Mikkiä pihassa, jotta olisi varmasti kuulolla ja pahimmat höyryt päästäneenä jaksaisi keskittyä maastossa sitten itse tekemiseen.
Alkuun jälleen kaikki mahdollinen pelotti ja päätin sitten suosiolla taivutella, pysäytellä, väistättää – kaikkea mitä mieleen juolahti. Saatiinpa siinä sitten Mikin keskittymismode hyvin päälle ja saatiin niin upeita ristiaskeleita väistöissä aikaiseksi että meinasi pojalta jopa tasapaino vähän herpata. 🙂

Maastoon lähdettiin pitkästä aikaa täysin rennon ja selän läpi kulkevan kaverin kanssa! Kierreltiin metsäteitä ja otettiin paljon siirtymisiä niin askellajista toiseen kuin myös niiden sisälläkin. Huomaa että Mikki on saanut lihasta lisää, kun jaksaa kantaa itseään pidempään ravissa, niin koottuna kuin lisätyssäkin. Laukka myös pyörii paremmin ilman, että kaahotetaan menemään ja myötää myös siinä paremmin kuin ennen.
Itsellä tosin on lonkka taas ihan älyttömän jumissa, jonka takia vasemmassa laukassa meinasi mennä ristilaukaksi, mutta saatiin se korjattua heti pois.

Onneksi Mikin omistaja kävi tänään tekemässä kevyen lenkin, ettei mene lihakset jumiin kun eilen oli suhteellisen rankka treeni. Onneksi Topin kanssa oppi arvostamaan pitkiä alku- ja loppukäyntejä!
Ensi viikolla pitäisi päästä taas käymään, mutta riippuu miten nuo työvuorot menee. 🙂 Ehkä se jotenkin saadaan onnistumaan. Tänäänkin olin vasta vähän ennen kuutta kotona, joten ei paljoa jäänyt aikaa Marialle ennen likan nukkumaanmenoa. Tähän päälle jos olisin käynyt vielä ratsastamassa, niin olisin ollut varmaan vasta nyt kotona.. Vapaapäivää odotellessa!

Nyt jatkan kyllä sohvalla lusmuilua, aamulla hommat sitten jatkuu taas ja pääsen muistelemaan valjastusjuttuja, jes! 🙂

4 vastausta artikkeliin “Fiiliksiä ja Mikin kuulumiset”

  1. Paljonko tuolla on hevosia? Onko muita kuin suokkeja? 🙂 työn iloa! Kuulostaa mukavalta ja leppoiselta paikalta kun noin vähän vain karsinoita siivosit, ei ainakaan kovin iso talli taida olla niin jaksaa hyvin yksin hoitaa! 🙂 onko sinulla vuorotyö vai pelkästään aamuja? Mitä kaikkea työnkuvaasi kuuluu, ajatko myös ja pitääkö sinun mennä raveihin hoitajaksi? Kaipaan itsekin ravitalli aikoja, tosin työ oli rankempaa 35 karsinaa joista ainakin se 20 kuului joka päivä minulle ja lisäksi sitten ravireissut jotka saattoi viedä 12h. Lapsen kun sain niin oli pakko lopettaa kun ei vaan voinut enää tehdä niin pitkiä päiviä. Ja alkoi into kadota kun joka viikko piti reissata raveihin ympäri suomea. Rankka laji tuo raviurheilu 😦

    Tykkää

  2. Yksi Russi löytyy ja muut on suokkeja. Kaikenkaikkiaan taitaa olla nopean laskemisen jälkeen 24 hevosta on, joista 7 tammaa on omalla pihattolaitumellaan, nuo kaksi kuvan varsaa on omalla laitumella ja kaksi vanhempaa orivarsaa on omassa pihatossaan. 😀 Sisälle tulee nyt vain ne jotka on ajettu niin kuivattelemaan yön ajaksi ja ovat muuten pihalla koko ajan sekä pari höyrypäätä ja vanhus on jatkuvasti sisällä yöt 🙂 Kyllä tuolla hommaa riittää 😀

    Pelkästään aamuja, päivän kesto riippuu ihan hommien määristä. Ajo varmaan tulee jossain vaiheessa kuvioihin, kun aletaan niitä penskoja opettamaan kärryjen eteen sekä alan ratsastamaan yhtä tammaa isolta laitumelta 🙂
    Raveihin en lähde, ellei sitten ole Killerillä juurikin Marian takia. Mulla on muutenkin työmatka 38km työmatka per suunta, eli siinä menisi tosi myöhään jos joutuisi esim. Vermoon lähtemään 🙂 On rankkaa joo, ei sitä moni uskokkaan 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s