Kaikki lähtee luottamuksesta

Maastakäsittely on liikutusmuoto, josta tykkään erityisen paljon. Siinä saa luotua luottamustasoa vahvemmaksi hevosen kanssa, näet kuinka se ponski liikkuu ja erityisesti se on vaihtelua liikunnallisesti hevoselle. Mikin ja Ressun aiheuttamat jännitystilat on olleet todella vaikeita selättää – kun se pelko tulee, niin siitä ei niin helposti pääse irti vaikka haluaisi. Sitä alkaa odottamaan ja jännittämään, että milloin se alla oleva hevonen säikähtää ja ottaa ritolat. 

SONY DSC
Maaliskuussa vuokraussuhteen alkaessa Petu rentoutui hetkittäin, muuten kuljettiin kuin olisi jääpuikko ollut ahterissa. Ei se kuskikaan aina niin rento ollut, mitä olisi voinut olla.

Petterin kanssa ollaan paljon tehty maastakäsin hommia viime aikoina. Petu kun on vielä suhteellisen voimaton, jolloin se helposti korjaa voimanpuutetta vauhdilla ja tämä lisää omaa epävarmuutta tilanteessa. Eilen sitten ratsastin kunnolla pitkästä aikaa ja huomasi, miten juoksuttamiset ja irrallaan kentällä olemiset on auttanut. Petu luottaa enemmän ja vaikka jotain jännittävää tapahtuisikin, ei vauhti kiihdy ja keskittyy helpommin töihin. Kun luottamusta ja rauhaa on haettu viikko tolkulla maastakäsin, on se paljon helpompi siirtää selkään. Petulla se tekeminen ja hommista suoriutuminen oli paljon helpompaa. Rentous löytyi heti ensimmäisistä askeleista lähtien läpi koko treenin. Onneksi Petu myös huomauttaa heti kovasta ja/tai vetävästä kädestä, joka helpottaa omaa kehittymistä edes käsien osalta.

IMG_3191
Pari viikkoa sitten löytyi ne ”taikanappulat”, joilla saatiin homma toimimaan maastakäsin kunnolla heti alusta alkaen.

Kun eilen kotiuduin tallilta, totesin Nikollekkin että nyt oli sellainen tunne liikkeistä ja omasta tekemisestä, että voisi jopa kuvaajan pyytää paikalle. Mielummin rentoa hommaa kuvata kuin jääpuikkoja jotka ei meinaa löytää yhteyttä keskenään. Maaliskuussa kun Niko oli kuvaamassa ja vaikka meno oli hakemista, oli se hyvä juttu silloin – sain kuvien avulla lähtötilanteen selville paremmin, joten on helpompi seurata mahdollista kehittymistä (edes Petun osalta :D). Ainut mitä nyt pitäisi hankkia ratsastuksen kannalta tarpeellista, olisi uudet ohjat. Nykyiset kangasohjat on niin kauhean tönköt, ettei pienet pidätteet meinaa mennä läpi ollenkaan.

Ohjasuosituksia saa antaa! Nahkaiset on ihan jees, kunhan niitä muistaa hoitaa, mutta onko muita hyviä ja suhteellisen hoitovapaita ohjia? 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: