Ukkosen uhmaamista maastossa

Tallille kun pääsin, niin juteltiin hetki A:n kanssa ja todettiin että kohta ukkostaa ja todennäköisesti tulee vettäkin ihan huolella, mutta eipä mua ole koskaan vesisade haitannut ja ukkonenkaan ole Mikille ongelma ellei se ole ihan lähellä.
100 metriä päästiin tallin pihasta, niin taivaalta alkoi tippumaan kissan kokoisia pisaroita ja jyrinä oli ihan kamalaa. Oli tarkoitus käydä tutkailemassa uusia reittejä, mutta en viitsinyt sen jyrinän myllätessä lähteä metsään, jossa on vaarallista olla ukkosella joten tyydyttiin menemään tuttuja reittejä tien vierustaa pitkin.
Onneksi ukkonen siirtyi laukkaradan puolelle, joten uskalsin mennä vanhalle laukkapolulle köpöttelemään.

Vanhaa reittiä kun menee, joutuu oikaisemaan pellon halki ja Mikillä meni pasmat ihan sekasin! Kunnon tikitysravia alkoi tarjoamaan ja kyttäsi aukealle korvat höröllä yrittäen tarjota laukkaa. Ai miten niin menohaluja? 😀 Sain pidettyä suunnitellulla tiellä sentään, mutta jokaikiseen väliin tarjottiin ravia tai laukannostamista, vaikka olisi pitänyt käyntiä mennä. Ja sitten kun pyydän ravia tai laukkaa, oli jätkä niin älyttömän hidas pohkeelle, eikä meinannut kyllä muutenkaan keskittyä mihinkään.
Siirtymisillä sain Mikin onneksi nopeasti kuulolle kunnolla, jolloin myös laukannostotkin onnistui paremmin. Turvallisempi meno taattu, jos herran on ottanut kunnolla kuulolle ennen laukkoja, koska kuumenee niissä älyttömän herkästi ja sieltä voi siinä vaiheessa tulla mitä tahansa jolloin myös kuuntelutaito saattaa pahimmassa tapauksessa kadota.
Välillä meinasi Mikki tosin innostua laukkaamisesta, mutta istunnalla onneksi rauhoittuu suht hyvin, jos vain on sillä tuulella. 🙂

Nyt jännitän hieman lauantaita, kun saan N:än mukaan tallille. Ei ole pitkään aikaan ollut ketään mukana katsomassa, saatika kuvaamassa (Nikoa ei lasketa) joten voi olla että omasta alitajuntaisesta jännittämisestä saattaa koitua ongelmia. Noo, katsotaan miten käy mutta onneksi nykyään tiedostan helpommin jos alan jännittämään kropalla, niin pystyy myös rentoutumaan nopeammin. 🙂 Eli toisinsanoen mahdollisesti videopätkää tulee mutta ainakin kuvia saadaan enemmän mitä viime kerralta. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s