Lauantain heppapäivä (+ tuhottomasti kuvia)

Aamulla puoli 10 lähtö tallille, kävin nappaamassa N:än kyytiin ja menoksi. Jouduttiin maneesilla menemään, kun kentällä oli valmennukset menossa.

Tallissa enään viitsi laittaa Topia valmiiksi, kun on niin lämmin ulkona! 🙂

Topi on nykyään tosi vahva edestä ja kyljistä aina alkuverkoissa, joten ei auttanut eilenkään muu kuin herkistää pohkeelle väistöillä ja taivutuksilla. Alkuverkkojen aikana maneesiin tuli toinen ratsukko ja päätin, että käynnissä verkkaan niin kauan, että antaa kunnolla pohkeet läpi eikä painaisi niin älyttömästi pohkeelle!
Lopputuloksena pitkän verkan jälkeen sain Topin niin hyvin auki, että ei tarvinnut kuin pohkeella antaa merkki, niin väisti itsekseen. Jos meinasi karata liikaa, niin sitten uusi merkki ja väistäminen jatkui niin kauan, että pyysin takaisin suoraan menemistä. 🙂

Pohkeelle vielä jäykkä, ei  mene väistöavut kunnolla läpi

Ravissa haettiin kuuliaisuutta, pohkeen kuuntelemista jne. Alkoi sieltä löytymään sitten rentous ja selän käyttöä, kun tarpeeksi kauan jumppasi.

Hieman tympäsee, kun kunnon ravipätkistä ole kuvia mutta nyt kun tiedän, etten itse jännitä muiden läsnäoloa ja että Topi pitää tosi perusteellisesti verrytellä käynnissä, niin kulkee ravissa paljon paremmin! Seuraavaa kuvaajan paikalla oloa odotellessa. 😉
Laukassa halusin treenata omaa istuntaa paremmaksi ja aavistuksen myös treenailla lyhentämistä. Myös laukan ylläpito eri kokoisilla ympyröillä onnistui hyvin. 🙂
Oon kyllä ihan tyytyväinen noihin laukkapätkiin, etenkin kun toinen kerta jonkun ollessa mukana homma onnistui hyvin! Nyt Topi oli täysin kuulolla, vaikka joku seisoikin maneesin keskellä. Ollaan siis kehitytty jälleen kerran. 🙂

Rentous – missä? Ainakin oma istunta on suhteellisen kasassa, mikä on pääasia 🙂

Loppuun otettiin vähän pientä hyppypomppua hyvän mielen lopetukseksi. Kyllä huomaa, että oon enemmän kouluihmisiä kuin este, mutta Topi nautti jälleen mikä on mulle pääasia. 🙂

Topi vie puskakuskin vaikka talon yli jos sen mahdollisuuden antaa. 😀
Loppukäynnit maastossa 🙂

Tallilta kun pääsin kotia, niin nopea vaatteiden vaihto ja kamojen pakkaus että päästiin lähtemään Killerille katsomaan 40. Eliittiraveja.

Oli kyllä tosi mukava käydä meidän pienen pesueen kanssa yhdessä, etenkin kun omasta viime kerran käynnistä on varmaan 10 vuotta? 😀 (Huomaa, että kaikki kuvien oikeudet on mulla, joten ei kopsailuja!)
Marialla oli hauskaa! 🙂
Saaga S
4 Hurja-Ero (voittaja) & 12 Pikkukahveli
Apilan Pallosalama
Veluuri
Pörnä-Tyttö
Linda Wind
Hot Boy Go
7 Sing For Ever & 5 Driller Man
5 Driller Man
Hillbilly Hilda – Marian lemppari!
Kovasti likka kannusti ja kuski taisi sen verkassa huomata, kun volttasi paljon Marian kohdalla 🙂
1 Petitchanson Bigi & 2 Ranch Juanita (voittaja)
Red Pepper Hood

4 vastausta artikkeliin “Lauantain heppapäivä (+ tuhottomasti kuvia)”

 1. Sulla on aika paha tuoli-istunta. Kannattaa pidentää reiällä jalustinta ja keskittyä siihen että istuu istuinluilla ja jalat pitkät ja rennot kohti maata. Kannattaa kuvitella että venytät niitä oiken tosissaan maata kohti jotta et painu niin helposti takakaarelle ja jalka jäykistyy eteen. Avaa lonkat ennenkuin otat jalustimet jalkaan niin on helpompi löytää oikea kohta satulasta.
  Minäkin kävin pitkästä aiaka raveissa kun oli tuntien pitoa tuossa Killerin lähellä sopivasti, viimeksi myös yli 10 vuotta sitten käynyt 😀 Ei oikein enää lajia kunnolla muista 😀

  Tykkää

 2. Jalat on kyllä kaikkea muuta kuin jäykät ja ei-rennot. 😉 Ootko koskaan kokeillut ratsastaa estesatulalla kouluvääntöjä? Ei ole mikään ykkösvaihtoehto tuohon harrastusmuotoon ja mielelläni menisin yleis -tai koulusatulalla, mutta mentävä sillä mitä on! 🙂

  Tykkää

 3. Olen kyllä, takana 10 vuotta ratsastusta ammatiksi ja kaiken kaikkiaan 18vuotta ratsastusta. Opettanut olen 7 vuotta omassa yrityksessä sitä ennen olin 3 vuotta ratsastuskoulussa töissä eli monenlaista satulaa on tullut itse koettua ja monen monta oppilasta on tullut opetettua vab radoille saakka. Ja kyllä, istuntasi ei johdu vain satulasta. Näkee kyllä että istut takakaarella ja jalat vääntyy eteen. Jalustin on liian lyhyt ja ei yhtään auta tuoli-istuntaa. En pahalla tarkoittanut, toisissa postauksissa istuntasi on ollut aavistuksen parempi tässä postauksessa jalkasi lukittuvat ja painut pois istuinluilta ja satulan keskipisteestä. Ilmaisia neuvoja 😉 ikinä ei ole tarpeeksi osaava korjatakseen kaikkea itse, kisaan itse vaativa a tasolla ja silti käyn jatkuvasti valmennuksissa koska ratsastusta on todella vaikea korjata yksin tai ilman ihmistä joka näkee ne pienet asiat ja osaa oikeasti korjata ne. Ei kannata pahalla ottaa kaikilla on omat ongelmat ja ei pidä suuttua ystävällisesti tarkoitetusta neuvosta. Noh ei ilmeisesti kannata sinua turhaan kiltisti neuvoa. En ymmärrä bloggaajia jotka vastaavat aina niin kärkkäästi kun koittaa ihan hyvin mielin jutustella 😀

  Tykkää

 4. Tässä taas huomaa, kun itselle kehittynyt vähän huono tapa ”ennakoida” useammat anot, kun tuonne tarkistettaviin on eksynyt kaikenlaisia anoilta, niin ei sitten osaa enään lukea kunnolla rivien välistä. Pahoittelut siis siitä, ei ollut tarkoitus olla herne nokassa! 🙂

  Ja siis sen pystyn sanomaan, että tuon selkävamman takia esim. vasen lonkka _älyttömän_ jäykkä (testailin pyöräyttää auki ja sattu hitosti), niin mietin että laukka-kuvissa jalka ainakin on edessä, kun ei myötää kunnolla kivun takia, mutta mutta. Toispuoleisuus on pyllystä, etenkin kun on koittanut yli vuoden saada kroppaa kuntoon, mutta ei!

  Oon koittanut myös etsiskellä hevosihmistä, joka osaisi ehkä kääntää tuosta mun kinttujen ja selän alueelta sen toispuoleisuuden poies, mutta ei kohdalle meinaa osua eikä ne fysiolla osaa oikein samaistua siihen asentookaan kunnolla. Ja Topillakin se maha pyöristynyt parhaista vuosista sen verran, että vaikeuttaa jo osaltaan. 😀

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s