Kesäkuulumisia!

Ensimmäiseksi, ihanaa kun on aktiivisia kommentoijia. Kiitos siis teille!

Meillä laidunlomailu on sujunut ”pikku”haaveria (tästä lisää alempana) lukuunottamatta oikein mallikkaasti. Petu on kahdesti hyppinyt varakuskin kanssa, joista toisella kerralla ruuna päätti että kuski hyppää yksinään. Petu on koko ”esteuransa” aikana kieltänyt vain kolmella erillisellä kerralla, joten päädyttiin siihen lopputulemaan estekuskin kanssa että laidunkauden aloittaminen painoi vaan jaloissa. Jatkettiin seuraavalla kerralla samoista tehtävistä ja harjoittelivat jopa laukanvaihtoja. Petulla oli vaan intoa ja vauhtia tilanteeseen nähden hieman liikaa, joten hyvin lyhyesti treenatttiin vaihto-hommia ja jätettiin ajatus muhimaan. Petuhan on siitä hassu, että luonnostaan vaihtelee hyvin näppärästi laukat esim maastossa mutkaisella tiellä, ohjasajossa tämä onnistuu jo 80% kerroista mutta kuskin kanssa asia on vielä sen verran jännää, että etuosa vaihtaa ja takaosa jää kellumaan.

Petu on kyllä yksi maailman helpoin kengitettävä nykyisin 🙂

Itsekin olen jopa ehtinyt käymään ratsastamassa, pahimmat helleajat oltiin vaan ja huolehdettiin nesteytyksestä. Jonkin verran ohjasajoakin ollaan tehty, muutoin on liikkunut pitkäaikaisen vuokraajan kanssa sileällä. Kengityskin saatiin ajantasalle vaikka kengittäjälle olikin ehtinyt kertyä hieman ruuhkaa ja tänään oli vielä rokotukset. Mulla meinaa opinnot painaa niskaan, kun pitäisi yksi yliopistotason kurssista saada sertifikaatti ulos viimeistään ennen joulua ja vähän alle puolet jäljellä. Tyttöjen ollessa kotona, on keskittyminen ollut hankalampaa kun noista kahdesta lähtee kiitettävästi ääntä.

Tiistain paketti

Tiistaina tallille mentäessä odotti turvonnut vasen takajalka (meidän murheen kryyni) ja aikamoinen vekki. Aristi huuhtelua ihan järkyttävästi, onneksi ei harrasta potkimista vaikka ei hyvältä tuntuisikaan. Kevyesti liikuttaessa ei reagoinut mitenkään, jalka oli nesteinen liikutuksen jälkeen joten hyvät putsaukset ja lampaanvillat. Seuraavana päivänä olikin ihan rutikuiva kinttu ja haava jo parempi. Tänään oli taas parempi, mutta seuraillaan miten lähtee paranemaan. Pienen rokotusloman takia rankemmin ei liiku, sunnuntaina taidetaan kokeilla miten liikkuu ja reagoiko jotenkin. Kuitenkin nyt loppuviikko putsaillaan ja hoidetaan. Sunnuntai-iltana ruunien joukkoon meni ennestään tuttu hevonen, mutta liekö laumautuminen ollut niin hyvää alusta saakka jonka rauhan rikkoi uusi tulokas. Onneksi ensijärkytyksen jälkeen on lähinnä pintahaava, sen tukkimaisen turvottelun takia näytti että on pahempi jälki, mutta onneksi ei ollut isompaa. Ennestään jo vamma-jalka, joten potkut ei tee kovin hyvää tuolle, mutta tätä se on näiden kanssa.

Jätä kommentti