Muutoksia muutosten perään

Tämä on suoraan sieltä syvältä kuin olla vain voi. En edes muista, milloin viimeksi olen blogia päivittänyt ja tälläkin hetkellä istun keskellä korpea mökissä, josta on sähköt poikki ja kuuntelen rääkymistä – eikä kyseessä ole edes omat lapset.. 


Päivät on ollut pelkkää työtä ja uuteen arkeen totuttelua, kun Mia aloitti Marian kanssa hoidon vajaa kuukausi takaperin. Töitä ollut niin paljon kuin on vain jaksanut tehdä ja tähän lisäksi Ressun liikuttamiset, niin hyvä kun olen kotiin ehtinyt ennen Mian nukkumaanmenoa. Ja nyt kun uuteen arkirytmiin on totuttu koko perhe, niin hetikohta pitää opetella uusi arki – arkisin tulen olemaan yh, kun Niko joutuu joksikin ajaksi muuttamaan Helsinkiin. Jään tyttöjen ja ison talon kanssa aivan yksin. Tämän vuoksi olen todella joutunut miettimään, että miten arjen saa rullaamaan.


Ei tässä varmastikkaan sinällään isoa huolta olisi, mutta meillä työtalli muuttaa (taas) ja vuorojen rakenne radikalisoituu sekä sijainti menee kauemmaksi meiltä kotoa. Toisinsanoen työtallin ja Ressun tallille kuljettava väli kasvaa yli 10 kilometrillä, mikä taasen haittaa liikutuksien tekemisiä työpäivinä. Vaikka tyttöjen hoitaja lupautui joustamaan hoitoaikojen kanssa, mutta en välttämättä halua lisätä lapsille enempää rasitetta, kun jo Nikon muutossa on tarpeeksi pienille rasitetta.

Olen joutunut punnitsemaan Ressun liikutuskuvioita todella paljon. Eniten haittaa tuo välimatka tallien välillä ja juurikin että miten ylipäätänsä ehdin ja jaksan alkaa tappelemaan ponin kanssa, jonka korvien väli on kuin tuulitunneli. Eikä tuota tukiverkkoakaan ole juuri lainkaan, eli tämä ei todellakaan ole mikään win-win -tilanne. Yksi vaihtoehto on jättää ratsastukset ajaksi betasalpaaja tai sitten etsiä vuokrahevonen lähempää kotia tai työtallia. Kumpikaan ei suuremmin houkuta, mutta jotain on pakko tehdä. Tunnen itseni ja etenkin stressitasoni niin hyvin, että voin suoraan todeta ettei nykyinen tilanne tule ainakaan helpolla toimimaan. Keskusteltu on Nikon kanssa, eikä vaihtoehtona ole kieltäytyminen muutosta, koska se ratkaisee koko meidän tulevaisuuden. Ongelma on ainoastaan äidin aika tai sen puute. Onneksi muuttoon on vielä aikaa, joten ehtii miettimään ennen mitään lopullisia päätöksiä.

4 vastausta artikkeliin “Muutoksia muutosten perään”

 1. Miksi et ole töissä silloin kun tytöt hoidossa? Eli siis hoitoajat niin että silloin olet tallilla töissä 🙂 Ressu sitten harrastuksena siinä ohessa pari kertaa viikossa. Tai eikö tuolla sinun työtallilla ole hevosia joita vuokrataan, miksi et niistä ottaisi uutta kaveria? Vai oletko niitä jo kokeillut ja ei ollut sinulle sopivia? :/ hankalaa tuo on aina kun lapsia ei voi eikä halua jättää kokonaan vaille omaa aikaa. Menisikö tytöt sinun kanssa tuolla töissä? Saisit olla lasten kanssa enemmän ja stressiä ei sen takia tulisi enempää? Ei oikein osaa sanoa kuin tsemppiä 😦 ärsyttävä muuten tuo pakollinen sähköpostiosoite, minulla vain työosoite jota en voi laittaa tällaisiin sivuihin, rajoittaa kommentointia paljon

  Tykkää

  1. Meillä vuororakenne muuttui täysin iltapainotteiseksi, eli kaikki hommat tehdään illalla. Pari kertaa pitänyt molempia mukana ja lievästi sanottuna oli aikamoinen katastrofi, mutta tiedä sitten miten onnistuisi nyt. Eniten hankaloittaa Mian nukkumaanmeno, kun menee unille jo 18:30-19, eli pitäisi nukuttaa tallilla vaunuihin.
   Itseasiassa pomo ehdotti, että kokeilisin yhtä tunnilla, mutta pitää katsoa.
   Koitan tutkailla tuota sähköpostia, se ei näy esim mulle lainkaan, mutta selvittelen asiaa. 🙂

   Tykkää

   1. Voi ei 😦 on siis todella hankalaa nyt! Toivottavasti asiat selviää kuitenkin parhain päin. Jos ei muuten niin voisiko tytöt mennä päiväkotiin iltaisin? Onhan noita vuoropäiväkoteja, sitten voisivat nukkua aamulla pidempään ja ei niin kiire illalla nukkumaan. Luulisi Laukaassakin olevan ainakin yksi pk jossa myös iltahoitoa, onhan se nykyisin yleistä että lapset illat hoidossa jos on vuorotyötä tms joten kannattaa ehkä harkita? 🙂 jyväskylän puolella ainakin saman hintaistakin, omat lapset on hoidossa klo 13-21 kun minulla työt aina ollut iltapainoisesti ja vaikka alkuun tuntuikin oudolta niin samapa tuo onko lasten kanssa kotona aamulla vai illalla, hetken vain pieniä. Kohta alkaa toisella jo koulu niin sitten sitä on pulassa! 😀

    Tykkää

   2. Täytyy kysäistä tuolta meidän pphlta, mutta Maria on huonosti sopeutuvaa sorttia että tiedä sitä. Onneksi Mian kummitäti suostui jeesaamaan tarvittaessa, että hoitaisi likkoja, mutta jos tässä selvittäisiin jotenkin 😀

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s