Tekevälle sattuu

Maria on aina ollut sellainen duracell-pupu etten toista yhtä pahaa tiedä! Maria oppi aina liikkumiset ehkä keskimäärin myöhempään kuin saman ikäiset, mutta sitten kun jotain opittiin (ryömiminen, konttaaminen ja kävely), on se vauhti ollut myöskin sen mukaista. Vauhtia ei puutu ja välillä joudutaan näihin vaarallisiin tilanteisiin, kuten tänään. Onneksi oli ensimmäinen pahempi kaatuminen, mutta ei luustoon vahinkoa ja homma hoitui nopeasti terveyskeskuksen päivystyksessä.

Otsatukka onneksi peittää! 🙂

Olimme juuri lähdössä kauppaan ja sitten kuuluu poks – ja kova huuto. Katsottiin Nikon kanssa, että oliko vain muksahtanut, mutta olikin vetässyt silmäkulma edellä pöydän kulmaan! Verta alkoi samantien tulemaan ihan älyttömästi (pään isohko verisuoni sai raapaisun) ja todella veriherkkänä menin itse ihan paniikkiin. En pystynyt tekemään mitään järkevää, pyörin vain hysteerisesti ympyrää ja en saanut ajatuksia selkenemään. Niko pyysi tuomaan desinfiointiainetta ja pumpulia, jotta saadaan pahin veri pyyhittyä pois mutta sitä vaan pulppusi! Päätettiin lähteä lääkäriin, koska vekki oli suunnilleen sentin leveä ja 3cm pitkä joka vuoti todella rajusti.

Onneksi tk:ssa meidät otettiin nopeasti sisälle ja apua saatiin. Lääkärikin hälytettiin kesken ruokataukoa ja hänelle ajanvarannut potilas joutui odottamaan Marian paikkauksen ajan.

Reipas likka! ♥

Haava puhdistettiin hoitajan ja lääkärin avustuksella, samalla puoli naamaa pyyhittiin puhtaaksi. Hoitona onneksi iholiimaa. Lääkäri mietti kyllä tikkausta, mutta onneksi oli niin siististi auennut haava, ettei tarvinnut alkaa kiusaamaan pientä ylimääräisellä puuduttamisella ja pahemmalla paikkauksella.

Maria sai hoitajalta tarran mukaan, kun oli niin kovin reipas vaikka tilanne pelotti todella paljon!

Hoito-ohjeet

Nyt on koko päivä menty Marian ehdoilla, kun ei saa nostattaa likan verenpaineita ollenkaan.. 😀 Kovasti ollaan herkuteltu, kun hampaatkin kipuilee ja nyt sitten vielä pääkin rassulla varmaan todella kipeä. :/
Mutta tälläistä sattuu! Maria tainnut periä mun puolelta tämän tapaturma-alttiuden. 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s