Ruokinta vaikeuksia

Toiset tappelee hevosen tai koiran ruokinnan kanssa – me kissojen. Ollaan syötetty pitkään kaupan latzia ym hukkaruokaa ja vaihdettiin Profineen siinä toivossa että se sopisi. Kyllähän se sopikin – tähän asti. Nyt on tullut taas kauhean hajuset jätökset kuvioihin ja jotenkin vain tuntuu ettei Profine sovikkaan. Todellinen sopivuushan näkyy juurikin pidemmän käyttöajan jälkeen, mutta esim allergiahan selviää parissa viikossa.

Tästä klikkaamalla pääsee lukemaan Profinen käyttöönoton syitä ja ajatuksia.

Jokunen kuukausi sitten Mustissa&Mirrissä oli tarjous Applaws-ruokiin. Kaksi pakettia kokoelma-märkäruokia tiettyyn hintaan ja kaupan päälle kuivanappulapussi. Applaws on lihaisampi kuin Profine, mutta muuten on aika lähellä samanlaista huttua. Nöpö ja Vili hyväksyi nappulat heti, Lumolla oli vaikeuksia tottua ajatukseen lihaisemman maun ja tuoksun takia, mutta suostui kummiskin syömään. Päädyttiin siis pitkän harkinnan jälkeen kokeilemaan, jospa se olisi meille sopivampi ruoka. Vilillä on alkanut näkymään taas stressin merkkejä turkissa, Lumo hilseilee ihan älyttömän paljon mutta Nöpö on normaali.

Kuva lainattu täältä

Nyt todella toivon, että tämä ruokakokeilu loppuisi ja tämä nappula+märkäruoka sopisi jokaiselle meidän pojalle. Tarkoitushan olisi siirtyä mahdollisuuksien mukaan osittain raakaruokintaan, joten tämä siirtyminen tehdään todella varovaisesti ettei ilmene vatsaongelmia tms.

Ja Profinen kanssa alkoi yhtäkkiä annoskoot lisääntymään, vaikkei poikien painotkaan ole noussut? Meidän perus arjessa ei ole tapahtunut mitään isoa, mikä aiheuttaisi kissoille stressiä ja Nöpö yleensä reagoi kaikkeen todella voimakkaasti, mutta nyt on se joka ei hetkahda mistään.

Täytyy seurailla poikien käytöstä nyt enemmän ennen reissua, että tulee kaikki huomattua ettei tarvitse huolestua kesken Tallinnassa pyörimistä. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s