Tallilta terkkuja!

Sain tänäänkin ihanan N:än mukaani tallille, tosin tänään muistin ottaa kameran mukaan. Se ei tietenkään koskaan ole kauhean hyvä idea, kun N aina innostuu videokuvailemaan vähän kaikenlaista. Noh, saatiinpa taltioitua ainakin meidän päättömät automatka-jututkin hyvin. 😉 Videoklippejä on suunnilleen lähemmäs 50 (?!) kpl (sisältäen kaikki ratsastuspätkät), joten muokkailen niitä huomenissa yhdeksi videoksi. Ratsastusvideot katson vielä paremmin läpi, että julkaisenko vaiko en mutta ainakin jonkun videon tältä päivältä voisin laittaa. 🙂

Eilen Topi oli tosi mukava ratsastaa, kevyt ja tosi helposti kulkeva. Tehtiin kevyttä puomijumppaa, mutta koko korttipakka kaatui sitten siihen, että toinen ratsukko tuli maneesille. Huoh! Onneksi ehdin laukkapätkät ottamaan, koska kyseisen ratsukon hevonen on Topin inhokki, jonka läsnäollessa jopa ravin irti saaminen on tuskallisen työn takana ja samalla yrittää pitää herran kintut toisen hevosen lähettyviltä poissa.

Samantien kun liikkettä sai Topista edes ravin verran irti, muuttui Topi edestä tosi vahvaksi. Pidätteet ei yhtäkkiä mennytkään läpi ja rentoutuneisuus katosi kuin tuhka tuuleen..
Maneeseissa muutenkin pätee samat säännöt kuin liikenteessäkin, ympyrällä olevaa väistetään jne. Noh, tämän ratsukon ratsastajalla taisi olla hieman unohduksissa nämä simppelit asiat ja törmäyksiä olisi tullut, jos en olisi tajunnut Topia stopata. Ja minkä ihmeen takia pitää pyöriä ympyrällä siinä puomien vieressä? Tai kahden puomin välistä? ARGH! Suokkipallero on muutenkin niin hemmetin jääräpäinen ja vetäsee norsuja nenään tosi helposti, niin ei yhtään asiaa ainakaan helpottanut liikennesääntöjen unohduksissa olo.

Loppukäynnit mentiin tekemään hiitille, kun mulla meinasi palaa käpy niin pahasti maneesilla, joten aivot narikkaan ja humputtelemaan. Eiköhän sitten Tikkakosken varuskunnan metiköissä ollut jotkut ampumaharjotukset tms.. Miksi vain vastoinkäymisiä?! Onneksi selvittiin hengissä tallille.

Aurinko! // 13032014

Tänään sitten maneesille tekemään koulukiemura-juttuja. Eipä mennyt tämäkään kuin strömsössä, koska vanhaherralla oli kiukkupäivä, se meno oli nimittäin ihan järkyttävää ja kauhulla videoklippejäkin katsoin. Miksi aina sillon, kun saisi videokuvaa on Topilla kunnon metri mela otsassa -päivä, ja sitten kun ei olisi kuvaajaa paikalla, niin mennään niin hienosti että!?

Tunti meni lähes tulkoon tappelemisessa, parit kivat laukat saatiin otettua molempiin suuntiin ja jopa N huomasi Topin vasemman takajalan huonon polkemisen, kun verrataan esim. oikeaan takaseen. Alan koko ajan saada vahvemman tunteen, että se älytön tahmaisuus on vain siitä irtopalasta johtuvaa. Eikä tuo jääräpäisyyskään asiassa auta lainkaan. 🙂

Rentous oli jossain karkuteillä, niin mulla kuin Topillakin. Ravissa väläytteli hienosti rentoa, koko selän läpi menevää liikettä, ja pam – Topia alkoi kiukuttamaan ja siinä sitten taas oltiin.. Kaikki alusta. Heti kun Topi antoi mun avuille myöten kaikissa askellajeissa (ei pölväile omiaan, vaan menee minne pyydetään), annoin pitkät ohjat ja loppuun ravailtiin ja käveltiin pitkään. Toisinsanoen, kun kulkee lähes ajatuksella – homma bueno!
Taisi eilinen vaan väsyttää vanhusta niin paljon, että tänään olisi kaivannut humputtelupäivän. Noh, lauantaina sitten. 🙂

Kaikki kiinnostaa Topia. 🙂 // 13032014

Ja niitä postausideoita saa laittaa! 🙂 Huomenna koitan saada laitettua tästä päivästä edes meidän ajomatka-horinat videolla ja ehkä pätkiä ratsastuksesta vaikka ihan järkyttävää katottavaa onkin. Saapi nähdä. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s