Raviurheilussa kuohuu..

Kuten moni on varmaan jo huomannut joko facebookista tai esim. uutisista, on Killerillä nähty näitä huonoja hevostenkäsittely-valintoja.
Ohjastaja nakkelee hevosta kettinkiraipalla.. Mitähän helv..?! Mikä siinä on, että kun taito loppuu, otetaan väkivalta käyttöön?

Onneksi olen päässyt tekemään töitä ravitalleilla sekä nähnyt ravivalmentajia jotka käyttävät treenauksessa oikeesti mahdollisimman vähän ”apuvälineitä”. Työtallilla kuskit ei taida edes raippaa käyttää lainkaan, eikä myöskään ensimmäisen hoitohevoseni ajokoulutuksen aikana eikä heppakavereiden treenaamisessa käytetty raippaa – koskaan! Kun hoidin Lilyn liikutuksen (ajon ja ratsutuksen), en käyttänyt lainkaan raippaa. Kyllä se 3,5 vuotias lämminverinen tammuskainen liikkui ihan jo pelkällä äänellä sekä pohkeilla. Eikä niitäkään paljoa tarvittu. Myöskään omistajat eivät käyttäneet piiskaa lainkaan.

Olen tämän illan lukenut lukuisat uutiset ja keskutelut aiheesta. Toivon vain, että hevonen päästettäisiin parempaan paikkaan. Paikkaan, missä ei kettinki kilkuttaisi missään tilanteessa.
Ärsyttää vaan niin jumalattomasti, että tälläisten käsittelytapojen takia entiset ravurit on useimmiten pannassa, kun hevosta hommataan. Pelätään sitä mielipuolista sekopäätä, joka usein yhdistetään entisiin ravureihin.

Kunhan tähän asiaan tulisi joku järkevä päätös ja rangaistus. En voi muuta kuin toivoa, että muut rajuja otteita käyttävät ohjastajat ja valmentajat tajuaisivat tehdä omille toimintatavoilleen jotain sekä omistajat joilla hevonen treenaamassa toisella tallilla, menisi seuraamaan miten ja kuinka sitä heppaa treenataan niihin kisalähtöihin. Hevonen ei ansaitse missään tilanteessa ketjusta persuuksille, eikä kyllä millään muullakaan.
Kyllähän näitä toimintatapoja on myös ulkomailla esim. laukkaurheilussa, mutta ei tässä ole enään mitään järkeä.

Pistää suorastaan v…. Jos et ole lukenut uutisia, tästä klikkaamalla pääset iltalehden kirjoittamaan. Näitä on nyt tiedotusvälineet pullollaan. Huoh..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: