Äiti tahtoo..

  • uudet verhot
  • uuden keittiön
  • enemmän tilaa
  • seinille uutta maalia tai tapettia
  • uuden kodin
  • uusia huonekaluja
Mutta sitten puuttuu se oleellisin – raha. Ollaan tälläinen keskivertoperhe, mies käy töissä ja äiti on lapsen kanssa kotona. Ajatuksena itselläni on, että parin vuoden päästä (Maria 3 vuotias) lähtisin töihin. Kunhan ensin keksin, mitä haluan tehdä vai lähdenkö sittenkin opiskelemaan. Ei meille leipuri-kondiittoreille oikein töitä ole enkä pystyisi enään edes tekemään oman alan töitä. 
Ollaan kyllä katseltu vähän sivusilmällä uusia koteja, jotka ei ole vuokralla! Ensi viikolla mennään käymään pankissa, kun vaihdetaan oma tili Danskelta Säästöpankille, jotta meidän perheen raha-asiat olisi kaikki samalla pankilla ja samalla laitetaan Marialle säästötili pystyyn. Saadaan ehkä sitten 17 vuoden päästä maksettua likan autokoulu. 😉 Samalla keskustellaan pankkivirkailijan kanssa tosissaan asuntolainoista ja sopivasta ajankohdasta, että onko se nyt vai parin vuoden päästä.
Ollaan Nikon vanhempienkin kanssa juteltu, olisiko siinä mitään järkeä vielä, olisiko ajankohtaisesti hyvä aika ottaa niskaan monen kymmenen vuoden laina, mutta samalla maksaa sitä itselle? Me molemmat haaveilemme omakotitalosta, mutta siihen ei olla kyllä valmiita. Luojan kiitos asuttiin vuokralla parisen vuotta sitten omakotitalossa, ja sen ansiosta ollaan oikeesti monta kokemusta rikkaampia. Ne 600€ sähkölaskut ei paljoa naurattanut. 
Vaikka ollaan katseltu niitä ”täydellisiä” koteja, mitkä kaikki haluaisin ostaa, niin silti sieltä osuu silmään jo ne ehdottomat ei -kantaiset asunnot ja sellaiset, mitkä vaatii pidemmän mietintäajan. Kuluista ym käsitteistä ollaan otettu selvää, eli toisinsanoen oltaisiin teoreettisesti valmiita? Olisi se mukavaa olla omassa, etenkin kun Marialle pikkusisarus on tulossa jossain vaiheessa, niin sitä ajatellen vuokra-asunto tulee liian kalliiksi! 
Ja markkinatilanne olisi ensikodin ostoon nyt ihanteellisin! Asuntojen hinnat laskussa ja ostajat hiljaisia. Pankit tarvitsevat asuntolainan ottajia, joten sellaisia myönnettäisiin suhteellisen helposti, jopa meille keskivertoperheille. 
Nämä on näitä asioita, joita miettii väkisinkin. Ollaan myöskin stressitestattu itsemme, jonka ne pankissakin tekee, laskeltu laskelmia ja mitä kaikkea. 
Nyt vaan koko ajan jännitys pyllyssä odotellaan ensi viikkoa ja katsotaan mihin päädytään. Ainakin saadaan vihdoin otettua se säästötili Marsalle, onpahan yksi asia sitten pois päiväjärjestyksestä. 🙂
Ja nyt, otan pientä ruokalepoa ennenkuin lähden valmistautumaan iltatallin tekoon. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s