Mitä Maria tahtoo?

  • Tökkiä nukkuvaa kissaa
  • Syödä herkkuja oikean ruoan sijasta
  • Viskellä tavaroita, mm. lautasia ja lusikoita etenkin pöydältä
  • Pölliä kännyköitä
  • Kiivetä sänkyyn riehumaan
  • Repiä äitiä tukasta
  • Levittää dvd:t pitkin olkkarin lattiaa (on ”piilossa” kaapissa)
  • Pistää äidin kone sekaisin, jos läpän on erehtynyt jättämään ylös
Ja mitä vielä. Parhaintahan tässä on se, että kaikki nämä kuuluu tähän ei saa koskea/tehdä -kategoriaan. Ja kun erehdyt edes vilkaisemaan sillä ei-katseella alkaa niin järkyttävä tahdon-itku! Onko oikeesti mahdollista, että alkaa tulemaan jo se mä tahdon kaiken ja tahdon sen nyt -ikä vai onko Maria jotenkin aikaansa edellä? 
Kauhulla odotan sitä todellista vanhemmuuden koetinkiveä – uhmaikää. Jos Marialla on nyt jo niin kova tahto asioihin, niin miten kova se on uhman tullessa?! Entäs kun likka oppii kävelemään ja ei kuuntele sanaakaan prismassa, kun pitää päästä levittämään kaikki pitkin kaupan lattioita ja sitten kun asiasta sanot, alkaa järkyttävä huuto ja heittäydytään kapinan vallassa lattialle. Kyllä, nään tämän kaiken sieluni silmin, ja voin sanoa että kyllä siinä sitten koetellaan! 
Aamu meni Marian kanssa hyvin. Jos tuli erimielisyyksiä jostakin, ei tarvinnut alkaa asian suhteen vääntämään ratakiskoa. Mutta heti kun Niko, perheen pää pölähti töistä kotiin… Mariasta tulee niin isin lellikki, kieputtaa isukin oman pikkurillin ympärille jne. Tämän huomasin jo tänään, kun äiti kieltää, mentiin isin luokse sillä mä iskä voisin haluta tuon äidin kalliin puhelimen, mutkun äiti ei anna, niin voisitko sä -ilmeellä. Kyllä taisi Nikolla olla kovat paikat, kun piti kieltää siltä söpöläiseltä asia, minkä äiti jo kerran kielsi. 
Onneksi meillä on kummiskin yhteiset periaatteet, jos toinen kieltää, se on myös sen toisen kohdalla sama. Ja nämä jutut on sovittu jo teinivuosia ajatellen. 😉 Mun on helppo neuvoa, koska olin iskän pikkutyttö (ja sitähän oon muuten edelleen, heh!), joka koskaan mitään pahaa tehnyt, ainakaan iskän korviin ne ei kantautunut. 😉
Mutta niinkuin aikasemmin totesin, uhmaikää sekä niitä kauheita teinivuosia odotellessa!
Oikein mukavaa tiistai-iltaa kaikille! 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: