Olohuoneen remontti part 1

Ja näin päästiin vihdoin remonttihommissa edes hieman eteenpäin. 7 vuotta asumista takana ja kolme vuotta odoteltu että saataisiin aikaiseksi aloittaa (tai että mä uskallan pistää tuumasta toimeen). Lapset lähti kuun taitteessa Tampereelle viikonlopun viettoon ja me Nikon kanssa sitten päädyttiin pyörähtämään Kodin Terran tyhjennysmyynneillä, josko sieltä löytyisi meille tykötarpeita seinän remonttia ajatellen. Löytyihän sieltä, tosin ei alkuperäisen värin mukainen, mutta tuo on jopa ehkä hieman kivempi noin kun on hieman tummempi.

Mutta aloitellaas siitä, mistä lähdettiin liikkeelle. Meillä oli semmoiset 70-luvun karvoja imevät tapetit, mistä ensimmäinen kerros revittiin jo silloin reilu 3 vuotta sitten pois, jolloin jäi vain tapetin ”pohja” jäljelle. Tämän alla oli kuitenkin vielä kolme muuta tapettikerrosta, pari kerrosta pinkopahvia ja kuitulevy (vastaa tarkoitukseltaan nykypäivän kipsilevyä), joten voin sanoa että hommaa oli pikkuisen. 😀

Pysäytyskuva videosta

Kun oltiin saatu noin puoli neliötä purettua, laitettiin koevedot maalilla seinään ja odotettiin aamuun että nähtiin, miltä väri näyttää luonnonvalossa. Kissathan oli mulla apuna koko ajan, Pikkarainen tuli olkapäille tarkastamaan pari kertaa että miten seinän purkaminen luonnistuu. Nöpö tyytyi tapittamaan mua tuolilta ja valittamaan sylittelyn puutteesta.

Oltiin aivan varmoja, että seinä on leveää lankkua, mutta sieltä putkahtikin vähän enemmän historian havinaa. Kyseessä on 40-50 luvulla käytettyjen kuljetusarkkujen päätylevyjä, aivan oikeasta reunasta löytyi polttomerkkaus missä oli RW 13ERÄ 1/42 50KG. Tämä oli todennäköisesti ollut sotien aikaan panosten kuljetuslaatikko.

Noin 2,5 vuorokautta siinä meni, että saatiin valmista. Käytiin vielä viime hetken löydöt tekemässä Terrassa eli nuo tikkaat joista tehtiin kirjahylly. Meillä kirjoja ei pursua nurkista, joten koettiin että oli oikein passeli käyttötarkoitus ja saatiin ne tuolta tv-tasolta pyörimästä johonkin siististi.

Tämän tultua valmiiksi totesin, että joku muu saa hoitaa loput kolme seinää, jotka olisi tarkoitus maalata vaaleiksi mutta vanhan ajan pintamateriaalit todennäköisesti korvataan kipsilevyllä tai muulla vastaavalla vaikka kuinka haluaisinkin kunnioittaa vanhaa.

Jätä kommentti