Ajatuksia uudesta kuolaimesta

Mä oon tässä 4,5 vuoden aikana vaihdellut ja etsinyt Petulle sopivia kuolaimia. Vaikeinta oli löytää sileälle kuolain, mikä ei olisi kauhean kova ja toimisi mahdollisimman pienellä otteella auttaen kuitenkin Petua tukeutumaan. Olin kuullut Jouhevan toiminnasta ja muutaman kerran olin heidän sivuillaan pyörinyt ja katsellut vaihtoehtoja kuitenkaan päätymättä mihinkään. Tuossa alkukesästä sitten kuitenkin aloin pohtimaan, että onko suora Happy mouth sittenkään meille se the kuolain. Petu oli suhteellisen hidas suusta, vaati lähes olemattoman tuntuman ja silti pakeni helposti tyhjäksi edestä tai sitten painoi eikä keventynyt, eli kaksi hiton huonoa vaihtoehtoa. Estekuolain on sileälle liian järeä, kun jarrua siinä on mahdottoman paljon vaikka onkin todella herkkä ratsastaa sillä kuolaimella.

Päädyin sitten ottamaan Jouheva.nettiin yhteyttä ja tiedustelemaan mitä suosittelisivat. Eihän kysyminen mitään maksaisi ja saisin kuitenkin miettiä ja punnita vaihtoehtoja. Sieltä sitten tarjottiin meille uudeksi kuolaimeksi Neue Schule Turtle Top oliivirenkaalla. Lueskelin kuolaimesta tarkemmin ja päädyin ottamaan vuokralle. Kolmessa viikossa sitä ehti kokeilla mun lisäksi vuokraaja ja Petu oli kyllä hyvä. Yhtään ei tuolla kuolaimella kestä kovaa vetävää kättä, mutta heti kun kuskilla ote hellitti niin tuli tuntumalle todella kauniisti. Myös pitkällä ohjalla on tuntumalla, mitä ei koskaan ennen ole ollut!

Päädyin sitten ostamaan kuolaimen vuokrausajan päätyttyä, jonka jälkeen estekuskikin pääsi kokeilemaan samalla kun pieniä kavaletteja otettiin. Kommentit olivat aika pitkälti: sileällä todella hyvä, hakee tuntumalle nopeasti mutta esteillä liian hidas. Petu hakeutuu ”kouluratsu”-moodiin helposti mikä esteillä taas haittaa hieman, kun pidätteet pitäisi olla nopeita ja sitä myötä esteelle lähestyminen on vaikeampaa verrattuna estekuolaimeen. Tämä oli myös sitä mitä olin itsekin huomioinut, hakeutuu helposti korkeampaan muotoon, mikä hieman hankaloittaa esteillä. Kokeilin tässä joku aika sitten mennä puomeja Petun kanssa sileän ohella, ja ei ne pidätteet läpi mennyt tällä kuolaimella, kun Petu kuumuu ja alkaa helposti rynnimään esteitä kohti. Pidätteet meni juuri ennen puomia läpi ja herra päätti sitten ottaa isomman loikan, kun mun pyynnöt tuli turhan myöhässä. Estekuolaimen kanssa tätä ei nykyään tapahdu, kun jää hyvin odottamaan jatko-ohjeita. Tietenkin omakin toiminta oli puomi-tehtävillä hieman hakusessa ja Petulla oli pidempi tauko ollut minkäänlaisista estetreeneistä.

Tässä kuolaimessa on paljon hyviä puolia, muunmuassa ei aiheuta pähkinänsärkijä-efektiä kun lukittaa vaakatasoon ja on ohut suupieliin asti, eli hammaslomasta toiseen on ohut. Petu on aina ollut hankala suustaan, mutta tämän kanssa on ollut pehmeä suustansa paitsi sunnuntaina kun oli turhankin paljon menossa ja poltti hermonsa tallin yhteen tammaan. Tämä on aina ollut vähän sellainen tyyppi, ettei kaikista tykkää ja valmennuksissakin viihtyi parhaiten vain punaisen ruunan seurassa, tammat ja ”väärät” ruunat oli ehdoton nounou. Kyllä se sitten siitä rauhoittui, kun jaksoi vaan itse keskittyä omiin hommiin ja antaa Petulle muuta ajateltavaa. Nyt on molempien käsien nimettömät rakoilla, eipä tule tämän jälkeen ratsastettua ilman hanskoja. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s