Jokin pielessä?

Petulla oli hieman ”lomaa” taas, kun viime viikolla oli rokotus ja raspaus, keskiviikkona oli manikyyri – kengättä mennään edelleen, mutta eipä ole enää lipokkaat jalassa sekä Marian asioita on hoidettu ympäri Keski-Suomea. Eilen ehdin vihdoin ajatuksen kanssa kapuamaan selkään. Odotin todellista pommia, mutta ei – herra oli parempi kuin koskaan! Väisti pohjetta, kuunteli istuntaa ja teki satalasissa hommia, vaikka mentiin pelkästään käyntiä taivutellen ja jumpaten kylkiä auki. Vapaiden jälkeen Petulla herkästi kovettuu kyljet ja on sellainen ”potkittava” malli tai vastavuoroisesti et saa edes hipaista kun lähdetään ohjuksen tavoin eteen.

Edelliseltä liikutuskerralta suitsista puuttui turparemmi joten ajattelin kokeilla miten toimii ilman ja eilinen herätti paljon kysymyksiä mieleen. Tietenkin reaktiot voi osittain johtua raspauksesta ja kavioiden vuolusta, mutta ei se sattumaakaan voi täysin olla, että herra toimi paremmin ilman turparemmiä kuin sen kanssa pitkän vapaan jälkeen. Kyllähän keula nousi kevyesti ja päätä nakkeli, mutta pään viskelyä on tehnyt joka päivä laitumella ollessaan sekä taluttaessa ja hankaa turpaansa joka paikkaan joten ei liity suoranaisesti tähän turparemmittömyyteen.

Tänään laitoin turparemmin takaisin suitsiin ihan kokeilumielessä. Ratsastin samalla tavalla kuin eilenkin ainoana erona että ravi tuli kuvioihin kun oli paremmin käynnissä läpi. Pään viskely ei loppunut, tuntuu että olisi ollut voimakkaampaa tänään kuin eilen ja oli todella levoton päästään. Eilen suorastaan imeskeli kuolainta, tänään kolisteli suussa minkä kerkesi eikä ollut läheskään niin rento leuoistaan kuin eilen. Tarkistin pintapuolisesti myös sieraimet ja korvat ennenkuin lähdettiin kentälle ajatuksena josko olisi jokin ötökkä, heinänkorsi tai vastaava ahistamassa, koska Petu pärskii ihan jumalattomasti. Harmi kun nyt ei ole kuvaajaa ollut mukana tallilla, sitä käytöstä kun on äärimmäisen vaikea selittää, ellei sitä näe omin silmin. Turparemmi on tiukkuudeltaan sitä luokkaa, että saan kaikki sormet turvan päältä remmin alle kevyesti, yhtään tunkematta. Tosin kävi myös mielessä, kun reilu viikko sitten vaihdettiin kuivike turpeesta takaisin pellettiin, että olisiko se tuon kummallisen käytöksen aiheuttaja. Toisaalta kun tekee sitä ulkonakin ja vastatuuli ravisuttaa enemmän kuin myötätuuli, niin olisiko nenässä ötökkä tms? On tämä ärsyttävää, ihan puskista kun tuli tuo viskely ja muuttuvia tekijöitä aika paljon parin viikon sisällä, mitkä kaikki osaltaan saattaa vaikuttaa, niin on kyllä aikamoista lottoamista tämä.

Ideoita? Kävi jopa headshacking mielessä, että olisiko sitä mutta tuntuu aika ”rajulta” ja kaukaa haetulta. Tietenkin nenäverkkoa voisi kokeilla, josko siitä apua ellei ensi viikkoon mennessä ole asettunut suuntaan taikka toiseen. Tosin ötökänpuremia on polle täynnä ja polttiaisia laitumella niin paljon että itselläkin menee hermot, että jokin ihan looginen juttu tämä varmastikin on, mutta ärsyttää kun ei tiedä mikä vaivaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s