Petun liikutuskuulumiset

Tällä viikolla päästiin kunnolla taas liikkumisen makuun, kun sormi pääsi viime viikolla rauhassa paranemaan. Maanantaina ja tiistaina Petu pääsi hölkkäämään liinassa, eilen sai hölkätä irrallaan kentällä. On nyt selvästi ollut vajaan kuukauden jumissa, aamuisin jos on satanut niin tallinomistajat on laittaneet hevoset ilman sadetakkeja ulos, eivät pahemmin säätiedotuksia kyttäile. Mari-muorilla ihan näppärä karva, mutta Petulla kun karvapeitettä ei pahemmin ole ja täällä Keski-Suomessa on ollut pari viikkoa kauheat kaatosateet niin selän löi ihan jumiin. Olen nyt aina liikutusten jälkeen venytellyt Petua, ja selvästi takareidet ja lautaset on jumissa kun aluksi vastustaa venytystä, mutta rentoutuu hetken pidon jälkeen ja oikein tarjoaa jalkaa venytettäväksi. Painellessa kaulan, selän ja takaosan lihaksia tulee selvät reaktiot eli jumeja on. Nyt vain pitäisi joku hieroja soittaa käymään. Saa antaa suosituksia hevoshierojista Keski-Suomesta, jotka käyvät myös Laukaan takapäässä.

Tänään sitten parin viikon tauon jälkeen kapusin selkään ja voi herran jestas vauhtia olisi riittänyt. En vaatinut juuri mitään, lähinnä tunnustelin miltä viikon täysloma ja muutaman päivän kevyet tuntui selkään. Paikoitellen pyöristi selkäänsä, mutta jokin mätti kunnolla. Päätä viskeli ihan jumalattomasti vaikka tuntuma oli todella kevyt niin silti pään viskely jatkui. Voi tietty olla, että ötökät häiritsi paljon mutta kyllä jokin muukin on pielessä. Yleensä jos hevospaarmoja on paljon, Petu lähtee tosissaan juoksemaan alta pois ja monesti yrittää varastaa laukalle kun ei tykkää kyseisistä pörriäisistä sitten yhtään. Tällä kertaa onneksi muistin suihkutella myrkkyä, että sen osalta pahimmat ötökät pysyi poissa, mutta kärpäset ja normipaarmat häiriköi senkin edestä.

Niko oli tyttöjen kanssa mukana tallilla, kun tyttöjen loma on lopuillaan ja sen kyllä huomaa kun molemmat tekevät pahuuksia kotona ”tylsyyttään”. Pyysin Nikoa sitten ottamaan vähän videota, että näkisin oman istunnan tilan ja muutenkin miltä näyttää ulospäin. Video on alkuverkasta otettu ja käynnistä on vain alkukävelyt ja ravissa pelkästään alkuhölkät. Videon ”ulkopuolella” tehtiin enemmän, jolloin Petu rauhoittui ja rentoutui. Tämä on siis ainoastaan alkuhölköttelyä, mutta koko kuvattu 10 min on suoraan puhelimen muistista.

Huomenna taas selästä käsin, saa nähdä kuinka poika kulkee. Yleensä on kevyemmän jakson jälkeen vähän tahmea ja hermoilee herkemmin, mutta jos nyt vaikka päästäisiin tekemään hommia ilman turhia katkoja. Viikonlopun työkuviot on vielä auki, joten todennäköisesti tulee parin päivän vapaat, mutta se nyt ei paljoa haittaa kunhan huomenna treenit menisi nappiin, niin pääsisi Petukin sulattelemaan asioita päässään. 🙂

4 vastausta artikkeliin “Petun liikutuskuulumiset”

 1. Ois kiva joskus nähdä teidän laukkatyöskentelyäkin! 🙂

  Tuossa videolla silmään pistää miten paljon kallistut sisälle jo ihan käynnissäkin ja hevosen takamus ohjautuu tällöin vinoon. Kevennät paljon jaloilla, et niinkään vatsalla kuten pitäisi jolloin ryhti kippaa kokonaan eteen kun ei korsetti ole mukana. Ja ulkoavut ei mukana, ympyrällä etenkin huomaa ettet taivuta ollenkaan ulkoavuilla jonka takia hevonen ihan pötkönä seuraa sisäohjaa eikä pääse yhtään taipumaan. Hevosella näkyy olevan suht hyvä tasapaino, selvästi herkkä ja miellyttävä ja seuraa todella helposti istuntaa, joka nyt ohjaa sen huonosti tosin, mutta hirveän miellyttävän oloinen hevonen sulla! 🙂 ihana 🙂
  Ite otan kanssa videoita säännöllisesti tosin silti tunnit tärkeitä kun palautetta saa sillä hetkellä eikä vasta ensi kerralla kun koittaa ite korjata.

  Tykkää

  1. Kiitos kommentista. 🙂
   Tuo istunta on tiedossa, itseasiassa sen näkee jo mun lantiosta kun seison että on todella vino ja on fyssarin antamat jumpat jäänyt tekemättä ja selkätuki pitämättä, joten oma vika. 🙂 Pitäisi asennoitua nyt enemmän, ennenkuin menee taas kipeäksi selkä.
   Petu on kyllä niin työskentelymotivoitunut kaveri, yrittää aina satalasissa ja tekee parhaansa. 🙂
   Nyt ollut tosin huono kesä, etten ole viitsinyt tuota miestä raahata mukaan, joka osaa ruoskia tuon oman suoruuden kanssa todella hyvin, mutta onhan tuossa paljon pientä säätämistä. Omaan silmään asiat on kummiskin parantunut jonnin verran Petun kanssa aloittamisen jälkeen, mutta aina suunta vain ylöspäin. 🙂

   Tykkää

   1. Juuri näin! 🙂 aina on jotain vikaa ja siitä aina vaan ylöspäin menee. Kiva ratsukko teistä tulee, hevosesta huomaa että se imee todella paljon ratsastajan asentoa ja on selvästi nöyrä ja hieno 🙂 se tietty vaikeuttaa juuri noin että hevonen ihan tönkkö mutta lopussa kiitos seisoo ja homma helpottuu ja molemmat terveempiä kun huomaakin oman kehityksen muutokset 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s