Hyvät ratsastussaappaat?

Ratsastus on omalla tavallaan yhdenlaista välineurheilua. Mutta tottahan se on – täytyy olla istuvat ja mukavat varusteet niin hevosella kuin ratsastajalla, jotta tehtävien suorittaminen olisi molemmille mukavaa ja mieluista. Ostin itselleni Topin vuokrausaikana jodhpurit ja chapsit, mitkä on palvelleet ihan hyvin nämä vuodet mutta vuodet on päässyt nakertamaan kenkiä sen verran, että vuotavat saumoista. Chapsit on kulahtaneet aika pahasti ja tuntuu että mulla menee tuolla yhdistelmällä tallilla tunti ylimääräistä aikaa, kun täytyy ränkätä vetoketjujen kanssa ja ärsyyntyä todella huonon istuvuuden vuoksi. Ne istui kyllä silloin hyvin, mutta kun läskit pohkeet muuttuu muskelipohkeiksi, ei ne meinaa enää asettua. Ja onhan ne lyhyet eikä tue jalkaa kunnolla.

Meille tänne Jyväskylään tuli Horzen myymälä ja käytiin alkuviikolla siellä pyörähtämässä. Parit saapasmallit oli esillä, mutta jotenkin kumpikaan ei tuntunut miellyttävän silmää, joten hyllyyn jäivät – ainakin toistaiseksi. Asiaa pohdittuani meidän reissun yli, päädyin siihen lopputulokseen että pakko mun on saappaat ostaa. Vaikka se meneekin tallilla silti siihen, että mun täytyy vaihtaa kenkiä mutta mukavuus ratsastaessa on tärkeämpää loppupeleissä. Talveksi pitää muutenkin uusia lähes koko varustus joka tapauksessa, mutta kesälle haluaisin hyvät varusteet kanssa. Joten nyt tarvitsen apua. Mistä kannattaa hommata saappaat? Etenkin hinta-laatusuhde täytyy ehdottomasti olla kohdallaan, sekundasta en rupea maksamaan mansikoita. Väriltään mieluiten mustat ja ei kumisia! Laitelkaa vinkkejä kommenttiboksiin! 🙂 Oon katsellut Hööksistä, Suomen ratsutarvikkeesta ja Horzen verkkokaupasta vähän sivusilmällä, mutta jos on joistakin noista suositella jotakin merkkiä tai mallia niin otan huomioon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s