Kantoliinailun ihanuus

Välillä soimaan itseäni, etten hankkinut kantoasioista Marian aikana tietoa. Miten helppoa olisi ollut arki, kun todellinen sylitakiainen olisi ollut liinassa ja me vanhemmat olisimme saaneet kädet vapaiksi. Marian luonne vaatii vielä tänäkin päivänä paljon läheisyyttä, mutta vauva- ja taaperoaikana vielä enemmän.

IMG_1417
Trikoinen ja kietasuristi2-sidonta

Miaa varten hommasin ensimmäisen liinan, kun likka oli about 4 kuukauden ikäinen. Käytetty trikoinen ja yllättävän napakka oli, vaikka pesty edellisellä käyttäjällä paljon. Tietenkin trikoinen on aina trikoinen, kuidut löystyy ja käytettävyys huonontuu. Onneksi Mia on aina ollut sirpakka, niinkuin Mariakin joten siinä mielessä se meni hyvin ensiliinasta. Idea ensimmäisestä kudotusta tuli, kun aloimme suunnittelemaan kesälomareissua. Mia ei viihdy enää trikoisessa, vaan alkaa suoristelemaan, huutaa kuuppa punaisena vaikka siihen helpolla nukahtaakin. Ja se on kuuma!

Me ollaan lähdössä ensi viikolla kahdeksi päiväksi Naantaliin Muumimaailmaa kiertämään jsosa en todellakaan jaksa  yhdistelmävaunuja raahata mukaan. Lähdin penkomaan sitten hetken mielijohteesta facebookin kantovälinekirppiksen tarjontaa ja koitin löytää itselleni sopivaa kudottua liinaa käytettynä, mutta päädyin ostamaan uuden kun hinnat oli käytetyillä ja uusilla aika samoilla linjoilla. Vauvauvan nettikaupasta löytyi sitten kuosiltaan ja materiaaleiltaan täydellinen – LennyLambin kudottu Sunset rainbow-kuosilla, joka on 40% bambua ja 60% puuvillaa. Hengittävä, napakka ja kevyt. Nyt on ollut kova harjoittelu, että saisin sidonnat toimimaan, kun kudotulla mahdollisuudet on ns. rajattomat verrattuna trikoiseen missä on vain yksi sidonta.

IMG_1483
Poppins hip carry / lonkkasidonta yhdellä olalla. On muuten suosittu sidonta imettäjien keskuudessa. 😉

Tämä on vain niin ihanaa tekemistä. Mian hampaidenteko ja sairastelut on ollut helpompia, kun saa pidettyä sylissä mutta samalla luonnistuu ihan ruoanlaittokin. Monet fysioterapeutit suosittelee myös lapsen kantoa liinalla, niin vanhemmallekkin kuin ihan lapselle. Jäntevöittää ja on ergonominen. Oma fyssarini oli aivan onnessaan, kun kysyin haittaako oman selän kuntoutusta jos kannan Miaa selässä liinalla – kuulemma pitäisi mahdollisimman paljon kantaa, kun painopiste tulee selälle luonnolliseen paikkaan sekä tehostaa käytössä olevan selkätuen hyötyjä. Suosittelen siis!

IMG_1426
Ensimmäinen kerta Mia perusreppu-sidonnassa ja mua pelotti että tippuu sieltä. 😀 Sidonta jäi löysäksi jonka vuoksi on myös liian alhaalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s