Päivähoito – check

Kun muutimme tänne landepaukkulaan, jossa isomman tien toisella puolella on pelkkää peltoa ja naapurin lehmät, ajattelin että Maria ”pääsee” kunnalliseen päiväkotiin. Olin valmistellut itseni ajatukseen, missä meidän arkahko tyttö menee isoon porukkaan outojen ihmisten keskelle, mutta samalla päntännyt päähäni että Maria tarvitsee perheen ulkopuolisia kontakteja enemmän ja säännöllisesti.
No, ei mennyt niinkuin olin tavallaan toivonut, vaan juuri niin miten olin ajatellut jo alkuvuonna – laitetaan Maria perhepäivähoitajalle. Oikeastaan nyt kunta siirsi meidät pph:lle, kun kunnallisen pk on aivan täynnä ja seuraava isompi olisi sellaisen matkan päässä että olisi pakko käyttää autoa tai julkisia ja se sitten taas osaltaan sotkee liikaa meidän arkea, joten ehkä ihan hyvä näin.

10.8.2015

Eilen käytiin sitten tutustumassa tulevaan hoitajaan, paikkaan sekä kavereihin. Maria alkuun aristeli, mutta meni reippaasti muiden kanssa leikkimään. Hoitaja on napakka, mikä on vain hyvä kun mietitään tällä hetkellä jylläävää uhmaa ja rajojen koettelemisia, joten lisäauktoriteetti arjessa ei ole pahitteeksi.
Marialla kävi sinänsä hyvä tuuri, että leikkikaverit hoitopaikassa on 3 vuotiaita ja on enemmän poikia, jotka eivät ole niin kaverista riippuvaisia, eli Maria saa halutessaan leikkiä myös yksin. Ollaan siis huomattu, että Maria karttaa tilanteita, missä muut lapset tulevat liikaa iholle jolloin mielellään hakeutuu aikuisen seuraan tai vanhempien lasten lähelle jos sellaisia on paikalla.

Myös kehityksellisesti on ihan kiva, että on samanikäisiä jotka samassa vaiheessa menossa, mm. pottailun kanssa. Mariasta on tullut kesän mittaan lähes päiväkuiva, mutta autoon ja unille laitetaan varuiksi vaippa, joka on kylläkin useimmiten ollut kuiva.

Nyt jutellaan ja valmistellaan Mariaa muuttuvaa arkea varten. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s