Voihan bili-arvot + ristiäissuunnitelmia

Meidän vauva on keltainen. Ihmettelin jo synnärillä, että oliko Mipa jotenkin rusehtavan värinen mutta ajattelin sen johtuvan kellertävästä huonevalosta joten annoin asian olla. Sitten koitti kotiutumispäivä ja lääkäri sitten sanoi mitattuaan iholta keltaisuusarvot, että ollaan viitearvojen ylärajoilla, mutta ei näe ongelmaksi kotiutumiselle. Myöhemmin silmien valkuaiset alkoivat kellertämään, mutta enhän mä osannut reagoida asiaan vaan huolestuin kun iho oli suhteellisen oranssi kun oltiin oltu päivä kaksi kotona.

Eilen neuvolassa sitten terkkari sanoi, että keltaisuutta on vielä suhteellisen paljon ja Mipan iho on todella punainen, mutta silmät oli ok ja muutenkin todella pirtsakka mukula on, niin käski vain kotona seurata ihonväriä. Kotona oli kummiskin keltaisuus kadonnut hyvää vauhtia kasvoista eikä ole lisääntynyt siitä mitä oli pahimmillaan. Nyt on pientä seurailtava kotona ja herkästi lähdettävä lekurille ottamaan tarkempia arvoja. Mipa kummiskin syö todella paljon ja aineenvaihdunta toimii ripeästi, joten sen takia ei onneksi tarvitse vielä huolehtia. Muuten neuvolassa ei ollut mitään kummallista, paino pienellä on jo ylittänyt syntymäpainon, joten saadaan nukkua yöllä pidempiä pätkiä, kun päivisin kummiskin tankkaa 2-3 tunnin välein. 🙂
Nyt on myös varattu ristiäispäivä, mutta huolta aiheuttaa kastemekko. Viimeksi lainattiin seurakunnalta mekko, mutta olivat jo silloin harvinaisen v-mäistä porukkaa asian suhteen, joten ajateltiin ostaa oma, jota tytöt voivat halutessaan käyttää sitten omien lastensa kanssa. Mutta mistä ihmeestä löytää järkevän hintaisen, simppelin kastemekon? Itsessään juhlamekko meillä on jo valmiina ja kotona juhliessa on aivan yksi ja sama, onko itse kastetilaisuuden jälkeen alasti vai juhlavetimissä. 😉 Myös Marialle pitäisi jonkinlainen juhlamekko jostain keksiä, mutta se ei ole niin kriittinen kun Marsalle voi helposti löytää mekon, toista se on pikkusiskonsa kohdalla. Joten kaikki vinkit ja suosittelut jakoon!
Vili ja Nöpö taustajoukkoina etsimässä kastemekkoa 😀

1 vastaus artikkeliin “Voihan bili-arvot + ristiäissuunnitelmia”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s