Miksei mikään onnistu?

Ajattelet ensin, että nyt on hyvä sauma päästää irti, antaa lapsen ottaa askel isojen lasten maailmaan siirtymällä päiväkotiin. Tätä ajatusta on työstetty omien korvien välissä viimeiset 4 kuukautta ja sitten kun ollaan käyty jo kertaalleen tutustumassa ja sovittu sopimusten kirjoituspäivä ja sovittu miten Maria on ensimmäisellä viikolla hoidossa, tuleekin sitten päiväkodin johtajalta sähköpostia  
Maria ei voi aloittaa päiväkodissa ajateltuna ajankohtana.

Jyväskylän kaupungilla menee taas hienosti, kun leikellään vähän vääristä paikoista. Olimme suunnitelleet, että Maria olisi alkuun sen 3 kertaa viikossa hoidossa, noin 6 tuntia. Noh, nyt on sitten kaupunki päättänyt, että palveluseteleihin jää sen verran joustovaraa yksityisen hoidon suhteen vain se, että tilanteen kotona pitäisi olla yksinkertaisesti niinkin ”huono”, että molempien vanhemmista pitäsi olla kiinni töissä tai koulussa.
Vaikka aloitan tammikuussa koulun ja jos Maria vaikka pääsisi sinne päiväkotiin, mihin oltiin se nyt laittamassa, niin silti kärsii koko perhe. Nytkin yöt on huonoja, Maria ei nuku ja jos nukkuu niin todella levottomasti (monesti yössä tulee täyttä potkua mun mahaan..) ja jos tähän soppaan lisätään mun väsymys koulun takia ja Marian stressi joutumisesta vieraiden ihmisten hoteihin koko työ/-koulupäivän ajaksi kylmiltään on meidän yöunet riistetty seuraaviksi viikoiksi. 
Tässäkin on vain se pulma, että jos oikein käsitin, niin palveluseteli-hommelit leikellään vain koskien yksityistä hoitoa, ei kunnallista. Ja kunnalliselle päiväkodille en tasan muksuani vie, kun ryhmäkoot on sitä 15 tenavaa per ryhmä, kun nyt olisi ollut mahdollisuus 4 muksun ryhmään. Arka lapsi isossa ryhmässä – älkää vain antako tulitikkuja tai muuta vaarallista esinettä, muuten tulee ruumiita.
En vaan voi käsittää, miten meillä on suoraan sanottuna näin hemmetin paska tuuri kaikessa!? Hermo menee, olisi vaan pitänyt jättää hakematta sinne kouluun saatika jättää ottamatta paikka ja olla suunnittellusti kotona sinne saakka että meidän tonttu täyttää 3 ja olisi pakko tyrkätä päiväkotiin. Prkl!
Ps. Kyllä se Ikean ostosesittely on tulossa, olin kirjoittamassa kunnes meni hermot tuon sähköpostin takia..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s