Tilanteet muuttuu

Ei ole enään montaa yötä, että loput isot kamat saadaan uudelle asunnolle ja jäädään sinne asumaan. Huhhuh, jänskättää kyllä aika paljon kuinka Maria suhtautuu siellä nukkumiseen ja miten sitten isojen sänkyyn siirtyminen onnistuu. Joudutaan aloittamaan sekin alusta joten muuton jälkeen kun arki on rauhoittunut ja tasaantunut, aletaan sitäkin tekemään.

Myös meidän arki on muuttunut ja tulee muuttumaan. Päätös kauppikseen pääsystä tulee loppukuusta ja työkuviot muuttuivat aika radikaalisti. Lopetin nimittäin tallilla, missä olin töissä kun en yksinkertaisesti enään jaksanut heidän ajatusmaailmaa ymmärtää ja siinä vaiheessa kun reilun kuukauden aikana saat yhdeltä hevoselta kaviota ja kaksi puraisee, niin kyllä on jossakin kohtaa hevosen käytöskoulussa menty päin mäntyjä.
Se miten tästä jatketaan, riippuu ihan päätöksestä mikä tulee koululta. Jos en pääse opiskelemaan, niin työnhaku jatkuu ja mahdollisesti pyrin oppisopimuksella itselleni uuden ammatin lukemaan, katsotaan nyt. Tällä hetkellä kummiskin haluan keskittyä tähän meidän muuttoon täysillä sekä Mariaan, joka on uhmannut ja viritellyt isän hermoja satasella sen aikaa, kun olen ollut tekemässä 10 tuntista työpäivää (pomo lotkautti maanantaina ”en muistanut sulle sanoa eilen..”)

Nyt ainakin ehdin käydä jopa Mikkiäkin liikuttelemassa, kunhan nämä kaikki muut tilanteet saadaan tästä paikoilleen! 🙂 On niin kova ikävä, mutta onneksi A on kertonut tiheään Mikin kuulumisia ja ymmärtänyt tämän tauon syyt. 🙂

Uudella kämpällä on jo lähestulkoot kaikki tavarat, mitä ei tarvita täällä nykyisellä. Sekaisin siellä on kaikki vielä, mutta kaikki astiat ym on jo paikoillaan kaapeissa ja huomenna viedään kaikki loput mitä ei täällä tarvita ennen lauantaita, jotta olisi tilaa raahata meidän loput isot tavarat.

Marian kanssa ollaan käyty kyläilemässä anoppilassa nyt suht tiheään tällä viikolla, mutta eipä se mitään ole haitannut etenkin kun ollaan saatu kyläilyn jälkeen erittäin iloinen tyttö kotiin! Anoppi oli ostanut Marialle nimittäin teeastiaston, josta on tullut ihan hittijuttu!

Hetkeä aikaisemmin oltiin syöty mustikkakiisseliä, siitä hienot ”viikset” 😀 14.10.2014
Extempore-reissu Tikkakoskelle mummoa moikkaamaan 🙂 16.10.2014

3 vastausta artikkeliin “Tilanteet muuttuu”

 1. Jostain syystä osasin epäillä että kauaa et tallilla tule olemaan töissä kun vaikutti vähän hassulta tallilla 😦 mutta ei kannata syyllistää vain tallia, aina on myös omassa hevosen käsittelyssä jotain pielessä jos noin pienessä ajassa saa noin monta vaaratilannetta eikä saa niitä estettyä. Hevosen lukutaito tai joku silloin pielessä jos noin pahasti hevoset toimii kanssasi. Kuitenkin olet jo aiemminkin kertonut että joku hevonen säpsyy kaikkea toinen tekee muuta. Oletko siis miettinyt että miten parannat omaa käsittelyä kun ei noin paljon saisi yhdelle ihmiselle tulla tilanteita? Tärkeintä on kuitenkin aina ennakoida oli hevonen opetettu miten vain. En todellakaan tarkoita pahalla, itse kun on työkseen 25v pyörittänyt tallia niin on tullut nähtyä vaikka ja mitä ja suurinosa huonosta käytöksestä ikävä kyllä on aina sen hetkisen käsittelijän vika eikä aiemman hevosen opetuksen. Tästä syystä kannatan että tarkastelet omaa hevosen lukutaitoa ja käsittelyä, kaikki lähtee siitä että osaa olla aina askeleen hevosta edellä ja jos hevonen luottaa niin ei se säpsy jne mitä monet sinun tutut hevoset tuntuu tekevän turhaan 🙂

  Tykkää

 2. En halua kyseenalaistaa ammattitaitoasi millään lailla, mutta en ole missään vaiheessa kertonut blogin puolella kyseisen tallin tavoista käsitellä hevosia, minkä voisin tosiaan tehdä nyt. Kasvattajalla on tapana tunkea riimunarun ketju hevosten suuhun, jopa vuosikkaiden varsojen vain siltä varalta etteivät opi hyppimään silmille – näin suoraan kyseisen henkilön sanoin. Kyseinen hevonen, joka mua kaviolla mojautti oli jopa helpommin käsiteltävissä eikä käynyt niin kierroksilla, kun laittoi ketjun esim. turvan päältä kuin suuhun. Myös erästä hevosta kasvattaja mätkäsi luudalla persuuksille, koska nosteli jalkoja kylmäysletkuja laittaessa. Tämä kaikki herätti minussa tosi paljon inhottavia asioita, koska ei hevonen ansaitse saada luudasta tai muustakaan esineestä ilman syytä. Puremiset ym ihmisen epäkunnioittavat tekemiset olisi käsittelyn myötä saatu karsittua todennäköisesti pois, mutta sitä eivät olleet jostain syystä tehneet. En vain saa järkeeni mahtumaan tälläistä käsittelyä, koska aikaisemmilla ravitalleilla joilla olen pyörinyt, ei kukaan ole koskaan edes hurjimmillekkaan hevosille pistänyt tavallisessa talutustilanteessa ketjua suuhun, vaan talutettu normaalisti.

  Gilda taasen oli todella epävarma hevosena, johtuen aikaisemmasta taustastaan. Asiassa ei auttanut omalla kokeilullani lähtötilanne, olin silloin todella epävarma ja istunta päin prinkkalaa raskauden ja synnytyksen takia ja kun ratsuttaja neuvoi istunnan korjaamisessa sekä jalkojeni asennosta, menin epävarmaksi jonka Gilda vaistosi ja pillastui.

  Mikki taasen on luonnostaan vapaapäivistä virtaa keräävä tyyppi jota ennen nykyiselle omistajalleen tuloa oli liikutettu vain ja ainoastaan maneesissa. Ei koskaan ulkokentällä saatika maastossa joten en yhtään ihmettele että pusikosta yhtäkkiä lentoon lähtevä lintu tai jokin muu onnettomalta tuntuva asia sai pakoeläimen vaistot heräämään.

  Toivottavasti tämä avarsi hieman enemmän syitä siihen, miksi lopetin kyseisessä paikassa. Puremiset tapahtui niinkin arkisessa tilanteessa kuin lenkille päästämisessä. Olin avaamassa narujen lukkoja riimuista, kun hevoset nappasi käteen kiinni. Huonoa hevostenkäsittelyä?

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s