Topin liikutus lauantaina

Lauantaina oli niin paljon tekemistä, että päätin juoksuttaa Topin huolellisesti läpi samalla seuraten jalkoja.
Hyvät lämmittelyt ympyrän kokoa muuttaen ensin käynnissä ja sitten ravissa. Paljon  pysäytyksiä ja siirtymisiä.

Ensimmäisten laukkojen jälkeen alkoi selviämään, mitä se epämääräinen liike torstaina oli ollut oikean kierroksen laukassa. Niinkuin epäilinkin, johtui täysin irtopalasta. Topi pyrki jo silloin to kulkemaan vinossa ja sitä se teki myös liinassa. Heti kun suoristin, alkoi näkymään pientä jalan kiertoliikettä ja selvää jäykkyyttä lautasten alueella. Topi ei halua/kykene/jaksa/viitsi tms työntää vasenta takasta kunnolla mahan alle, jolloin koko irtopalan tuomaa jäykkyyttä ei huomaa ja sitten kun herran saa liikkumaan kunnolla, että poljentakin parempaa, hakeutuu hän vinoon. Vinoutta korjaa aavistuksenkin, alkaa koko persuus kiertämään ympyrää sivusuunnassa.

Topi ei onnu jalkaa eikä se ole liikutuksen jälkeen taikka ennen yhtään lämmin. Eli jalka tuhannen päreinä ei ole. Otin myös yhteyttä omistajaan, onko huomannut jotain outoa ja kerroin myös torstaista ja lauantaista, niin H totesi olevan Topilla normaalia. Tämähän on osittain myös syy siihen, miksei Topilla hypätä enään isoja esteitä ja jumppailuesteitäkin välillä sekä maltilla. Myös hieroja oli sanonut vasemman puolen lihasjäykkyydestä. Todennäköisesti siellä ollut joku jumitus joka sitten vertyi auki laukassa, josta sitten tuli pientä, hetkellistä voimattomuutta.

Liinassa työskentelyn jälkeen annoin Topin verrytellä itsensä irtona. Samalla pääsin seuramaan vapaata liikettä. Kaikki ongelmat oli kadonnut vertymisen edetessä. Pukittelu näytti maistuvan oikein hyvälle, oli onnellinen herra kun sai tuuletella hyvällä mielellä.
Loppukäynnit tehtiin kävellen maastossa. Topi koko lenkin käveli tyytyväisenä ja uteliaana vierellä, välillä nenä maassa nuuhkutettiin ja tuuppastiin mua kevyesti käteen.
Tälläiset tavalliset kävelyt on niin mukavia Topin kanssa, kun selvästi tykkää käydä vain kävelemässä ihmisen vierellä, ilman että on kiire mihinkään. Ja sellaisina haluankin pitää nämä Topin liikutukset omalla kohdallani, ettei tallilla olisi kiire ollenkaan. 🙂

Tallille päin kävelemässä 🙂 1.3.2014

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s