Mirror mirror on the wall

Olen törmännyt monen blogissa tähän kommentti jättää jälkensä kamppanjaan ja aloin asiaa miettimään ihan kunnolla.

Kommentointi on vaikea tehdä ja sitä on vaikea tulkita. Esimerkiksi mulle itselleni on helpompi keskustella asioista ihmisten kanssa jos näen kasvot, ilmeet ja eleet. Kommentoinnissa on oltava sellainen tietynlainen pilke silmäkulmassa, etenkin jos haluaa kritiikkiä antaa kehittävällä tavalla. Mutta monesti olen tähän myöskin törmännyt, ettei monetkaan tajua mikä on kunnioittavaa, kehittävää kritiikkiä ja mikä on sitä haista sinä pitkä v -kommentointia.

Monia kommentteja olen pitänyt tarkistuslistalla lukien ne monesti läpi, mutta silti jossain vaiheessa tyrmännyt. Syy tähän on se, että olin hyvällä tai pahalla tuulella, nukkunut hyvät yöunet tai ollut nukkumatta enkä siltikään saa kommentista oikeesti mitään asiallista ja järkevää tekstiä irti, lähtee kommentti roskikseen.
Mutta uskokaa pois, jokaisen olen lukenut monta kertaa ajatuksen kanssa ja jos siellä on jotain oikeesti hyödyllistä tietoa ollut, jota koen tarvitsevani myöhemmin, olen ottanut sen itselleni muistiin. Tykkään tietää asioista paljon ja etsiä tietoa, mutta monet kommentit on kuitenkin sisältäneet sitä haistattelua joko suoraan tai piilona, jonka takia en sitä blogiini halua.

Monesti myös sanamuodot vaikuttavat todella paljon. Kun aina kriitikin kohdalla voitaisiin kirjoittaa ”oletko ajatellut” tai ”olisiko mahdollista että..” ym, monet ymmärtäisivät sen ohjaavana, ei lyttyyn lyömisenä. Mulle blogi on terapointia, omien ajatuksien ylös kirjoittamista ja toivon myös lukijoiltani sitä tiettyä kunnioitusta, jota annan myös oman lukulistani bloggaajille. Jos ei ole mitään oikeesti järkevää sanottavaa, jätä sanomatta. Tai jos haluat vaan laukoa täyttä shittiä niskaan, laita se sähköpostiin. Sinne mielummin kommentoin asioihin, kuin että alkaisin puimaan niitä blogissani. Haluan pitää kommenttiosion mahdollisimman asiallisena, enkä sellaisena missä kaikki haukkuu ja tyrmää toisiaan ristiin, joka näyttää sotatantereelta.

Teitä lukijoita on oikeesti enemmän kuin se määrä, mikä oikealla sivupalkilla näkyy. En haluaisi antaa sille kokemukselle blogin lukijana, että anonyymit on vain niitä ajattelemattomia minä tiedän kaiken paremmin –kommentoijina valtaa, vaan että anonyymeinä kirjoittavat osaavat jakaa sitä asiallista tekstiä blogien kommenttiboksiin. Jokaisella nimittäin on oikeus kirjoittaa tunnistamattomasti, mutta se nimettömyys ei kummiskaan oikeuta siihen suoraan sanottuna paskanpuhumiseen.

Joten nyt voisin haastaa jokaisen joka tämän tekstin joskus lukee: Pystytkö katsomaan itseäsi peilistä ja sanoa että kunnioitat bloggaajia ja heidän näkemyksiään asioista? Aina saa oman mielipiteensä ilmaista, mutta miettikää, miten te haluaisitte vastaanottaa kommentteja, jos olisitte bloggaajan tilalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s