Kissa-juttuja

Vähän normaali aiheista poiketen, tulee kissojen ruokintaan ja muutenkin hyvinvointiin liittyvää ajatuksen tynkää.

Oon todella pitkään ajatellut, että kyllähän meidän pojat pärjää ihan perus ”kaupan p*skalla”, kun ei ole mitään yllärikäyntejä tarvinnut juurikaan tehdä, mutta nyt on sitten kaikki meidän karvaset lapset alkanut rapsuttelemaan kuonojaan ja kaulan aluetta sekä nuolemaan normaalia enemmän mahoja. Lisäksi Nöpö ”nyplää” turkkia, eli repii järkyttäviä tukkoja irti. Nöpö on tota karvojen nyppimistä harrastanut jo pari vuotta, mutta siihen ei ole eläinlääkärit mitään mielipidettä antanut, eikä ole kaljuja kohtia turkissa joten ollaan sitten jatkettu samalla ruokinnalla kuin aina ennenkin.
Nyt sitten Vilillä irtoaa karvoja ihan järkyttävän paljon, ja eilen kävin sille hakemassa kissamallasta jotta karvapallot lähtisi liikkeelle mahassa eikä yökkisi koko aikaa. Kahdesti annettiin eilen testimielessä, eikä ole köhinyt ollenkaan sen jälkeen.

Madotukset kaikilla on kunnossa, joten en enään keksi muuta kuin että reagoivat vehnään tai miksei muihinkin viljoihin? Normaalia runsaampi rappaaminen, etenkin pää-kaula -alueella on yleensä allergian merkki, joten ajateltiin Nikon kanssa nyt jättää täysin vehnä ja muut viljat pois ja kokeilla josko tällä helpottaisi. Tarkoitus olisi myös ottaa osabarffaus käyttöön, jos vaikka nuo meidän nirsokallet suostuisi syömään.

Koko eilisen olen penkonut mustin ja mirrin verkkokauppaa ja koittanut löytää sellasen nappulan, joka täyttää seuraavat kriteerit: Nirsolle, viljaton, runsas proteiinipitoisuus. Nirsovapaasta en niin tiedä, nyt on vaan yritettävä tentata myymälässä, että mikä olisi sellainen minkä nirso kissa hyväksyisi.
Tänään tuli sitten sopivasti M&M:n kanta-asiakaskirje kotiin, ja sieltähän löyty ihan hyviä tarjouksia. Kävin sitten netistä kattomassa, minkälaisesta nappulasta kyse, niin se oli samaa mihin päädyttiin eilen!

Kuva lainattu täältä

Päädyttiin siis Profine Cat -sarjan Sterilised ja Original Adult -laatuihin. Näistä on tarjous 1,5 kg säkki, ota 2 – maksa 1 (10,90€). Lisäksi todennäköisesti nappaan mukaani käydessäni ostoksilla pari raakaliha-pötköä testiksi.

Kuva lainattu täältä

Nyt syötellään nuo vanhat naput vähemmälle, ja sitten uudet kokeiluun. Viikonloppuna olisi tarkoitus juhlia Nikon synttäreitäkin, ja pitäisi jonkin sortin kakkukin ehkä tehdä. Onneksi Niko kelpuuttaa multa kakun lahjana, eipähän tarvitse ostaa mitään. 😉

3 vastausta artikkeliin “Kissa-juttuja”

 1. Olin aivan unohtanut tyystin kirjoittaa nappuloiden aloittamisen jälkeen, mutta siis. Ensinnäkin meidän vanhin ja nirsoin kissa Nöpö hyväksyi ruoan todella hyvin! Maistui kaikille paremmin kuin hyvin ja nappula-annos, mikä ollaan totuttu antamaan, riitti lähes koko päivän, eli täyttävää on.
  Vilillä on ollut aina meidän kissoista huonoin turkki, karvaa irtoaa ja hilseilee sekä on erittäin karhea. Kahden päivän päästä uusien nappuloiden aloittamisen jälkeen karva oli pehmeää ja pari hassua karvaa saattoi irrota esim. harjauksen yhteydessä. Jokaisella karva kiilsi hyvin ja olivat muutenkin hyvinvoivaisemman oloisia.
  ”Vanhuskin” innostuu leikkimään useammin, kun on ollut jo pidemmän aikaa enemmän omissa oloissaan kuin leikkimässä noiden nuorempien kanssa.
  Eli voin todella hyvällä omallatunnolla suositella! Nappulat on kovia, mutta silti näytti olevan paljon pehmeämpiä purra kuin kaupan nappulat. 🙂

  Tykkää

 2. Hyvältä kuulostaa 🙂 Kokeiluun lähtee, toivottavasti vaan toisen kissan herkkä maha kestää, kyseisellä kissalla on myös samankaltaisia iho ongelmia. Toivottavasti tästä apu löytyy 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: