Päivän ratsastus

Tänään tein aika perustreenin Topin kanssa maneesissa. Alkuun todella pitkät käyntiverkat, koska nyt kokeillaan miten jalat reagoi kovemmassa käytössä ilman suojia. Paljon ympyröitä, voltteja, pysähdyksiä. Ravinnostot verryttelyssä oli taas niin tyypillistä Topia, protestointia ja pukittelua. Kyllä se siitä sitten taas muisti, että mulle on turha ryttyillä, kun en sille periksi anna. 🙂 Liikkui todella hyvin, pitkät askeleet ja muutenkin helppo ratsastaa. Myös alas istuessa oli pehmeää kyytiä, mitä nyt välillä sai jotain ihme spurtteja, ettei taas tienny mikä askellaji on kyseessä. Tässä ratsastaessa oon huomannut, että Topi alkaa keskittymään paremmin hommiin, kun antaa pitkillä ohjilla ravata ns. vapaassa vauhdissa. Istunnalla hiljentämistä ja mahdollisimman vähän ohjien käyttöä käännöksissä ym.

Lämmittelyjen jälkeen aloin pikku hiljaa kokoamaan enemmän ja keskityttiin selän käyttöön. Samalla myös keskityin todella paljon omaan istuntaan. Lauantaina Niko sanoi mun istuvan oikeesti aivan liikaa oikealla ja siihen kannattaa kiinnittää huomiota. Keventäessä koukkaan jotenkin kummasti ensin oikealle ja sitten vasemmalle. Peileistä katsoin joka kerta, että kevennän suoraan jolloin myös Topin hallinta keventäessäkin oli paljon helpompaa. Myös käynnissä pakotin kropan menemään suoraan, ilman että lantio on oikealla ja muu kroppa vasemmalla. Ilmankos mulla on menny selkä taas jumiin.. Tän selän oikaisu on todella pitkä prosessi ja erittäin kivulias. Ratsastus on onneksi lantionikamat pitänyt oikeilla paikoillaan ja nyt aletaan pikku hiljaa vääntämään nikamia tukevia lihaksia oikeeseen asentoon. AUTS! Mutta tänään sain esimakua siitä, miten hyvältä esimerkiksi laukkaaminen voi tuntua, kun selkä on oikeasti suorassa linjassa. 🙂

Laukat Topilla on ollut jotenkin todella jäykkiä, eikä meinaa jaksaa nostaa kunnolla. Otettiin sitten molempiin suuntiin parit vastalaukat ja taitaa olla herralla jossain jumi. Lähti niin räjähdysmäisesti eteen, ja yritti päästä alta karkuun tai sitten ei vaan osannut sitä odottaa, vaikka vastalaukkoja ollaan otettu ennenkin.
Hetken aikaa laukkailtiin vastalla, siitä sitten ravin kautta oikeaan laukkaan jossa jaksoi kantaa itseään paljon paremmin. Täytyy huomenna tunnustella selkä ja koko muukin kroppa läpi että tuntuuko mitään jumeja.
Lopussa loimi päälle ja loppuravit sekä hyvät käynnit. Tänään oli oikeesti hyvä päivä, Topi toimi hyvin ja herkillä avuilla, vaikka alussa urpoilikin.
Tallissa jalat tuntui hyviltä ja taisi hiki tulla, kun karvat oli ihan märät.. 😀 Huomenna aattelin juoksuttaa Topsun, ehkä kentällä jos tullut sopivasti lunta ettei peilijää olisi alla, muuten maneesissa. Voisin koittaa jonkinlaista videopätkää saada kuvattua. 🙂

”Kerää sinä vaan ne kikkareet, niin mä odotan tässä että pääsen syömään!”

2 vastausta artikkeliin “Päivän ratsastus”

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s