PeLa

Mä oon näköjään jotenkin tykästynyt noihin kahden päivän lyhennysyhdistelmiin? 😀 Mutta asiaan.
Niko sai eilen jonkin ihmeellisen ekstempore-idean, että jos sen porukat ottaisi Marian yöksi niin voitaisiin tehdä näitä avioparien juttuja, mm. käydä leffassa ja muuta siirappimaisia hömpötyksiä. Mua aina jotenkin hävettää pyytää appivanhemmilta hoitoapua, etenkin jos Maria ollut lähiaikoina jo heillä hoidossa. Noh, yli-innokkaat isovanhemmathan taas olivat ihan onnessaan ottamassa likkaa yökylään (kuulemma liian pitkä aika edellisestä kerrasta), joten saatiin Nikon kanssa sitten ihan ajan kanssa rentoutua.
Toisaalta tää rentoutumis-juttu ei mennyt mun  kannalta välttämättä ihan putkeen, kun oon tässä yrittänyt saada raskauden jälkeistä nahkapoimua kiinteämmäksi, eikä se ainakaan Amarillossa syödessä kiinteydy mihinkään! Eikä ne parit lisäkilot tipu siellä rampatessa, hupsis! Käytiin ruokailun jälkeen vähän kaupoilla ennen leffan alkua pyörimässä, ja Niko sitten oli korvat höröllä kun mamma lateli taas sellasta miljoonan asian joululahjalistaa… 😀 Onneks Niko tietää, että se joka niitä toiveita latelee, on se mun sisäinen 6-vuotias pikkutyttö joka merkkasi joka vuosi kuukauden ennen joulua kaikki lelulehdet läpi, mitä kaikkea toivoisi, mutta aina tietäen ettei niitä välttämättä tulisi saamaan. Ideoita, mitkä olisi kivoja ja mitkä ilahduttaisi välillä liiankin yli stressattua äitiä, mutta olisi silti koko perheelle hyödyllisiä. Saapi nähä, mitä sieltä sitten aattona paketeista paljastuu! 🙂
Leffana oli siis Hobitti – Smaugin autioittama maa (2D). Oli ihan älyttömän hyvä, mutta loppui kirjaimellisesti kesken.. Jospa ensi vuonna sitten tulisi se seuraava osa, ettei ärsyttäisi tuon loppu yhtään kauempaa.

Tänään nukuttiin Niksin kanssa sitten oikeesti pitkään, vaikka heräsin ite jo ennen kuutta järkyttävään hammassärkyyn. Särkylääke ja nukkumaan takasin. Yllätyksenä tuli, että Niko halusi lähteä mun kanssa Topeilemaan!! Niko on pari kertaa käynyt mukana, kun on ollut päivätalli tai aamutalli ja sillon ei oikein innostunut hevosista, mutta Topi taisi olla eri maata. Jo tarhasta haettaessa Topi oli samanlainen, mitä se on mun kanssa kahdestaan. Pöhisee ja on ihan into piukeena tulossa mukaan. Tätä se ei ole ennen tehnyt jos mulla on ollut esim N mukana.

Kun aloin Topia laittamaan kuntoon, alkoi Nikolla ja Topilla herkkä hetki. Leperteli tosi paljon keskenään, ja selvästi huomasi, että Niko tykkäsi Topsusta. Sanoikin, että T on niin rauhallinen eikä turhia säpsyile ja näyttää jos tekee jotain väärin, esimerkiksi rapsuttaa väärästä paikasta. Topi on siitä ihana hevonen, ettei tee ihmiselle mitään pahaa, vaan viestittää vääristä asioista viemällä päätä pois ja välttelee.
Ratsastaessa Topi oli alkuun vähän jännittynyt, ihmetteli varmaan lähinnä Nikon läsnäoloa. Kun tajusi, ettei se maneesissa heiluva ihminen mitään tee, alkoi herra myöskin rentoutumaan. Laukannostoissa alkoi tyypillinen urpoilu, eikä meinannut olla kuulolla ollenkaan. Sitten kun kuuntelutaito tuli takaisin, otin vain parit laukka-askeleet pätkissä molempiin suuntiin ja loppuverkat. Oli niin järkyttävän kylmä, tuntui että varpaat tippuu kohta paikoiltaan. Olin kyllä ihan tyytyväinen tämän päiväiseen. Torstain juoksutus oli kyllä ihan hyvä veto, Topi oli nimittäin vähemmän pukitteleva lihapulla kuin yleensä lauantaisin. Onneksi ensi viikolla H lähtee kotiseudulleen, niin pääsee kunnolla ja ajan kanssa tekemään juoksutusharjoituksia ja ratsastamaan paremmin läpi.

Marialle on muuten puhennut kaksi hammasta alas, tosin nykeröt vasta eli ei täysin ole ulos tulleet mutta kyllä ne sieltä. Ylhäällä myös pilkottaa pari, vielä ei ole tainnut läpi tulla mutta ei ole kaukana! En ihmettele, jos on kiukuttanut, kun 4 hammasta tekee kerralla. Raukka pieni, helpottaisipa tuo pahin nopeasti.

Pahoittelen myöskin kuvatonta postausta, muttei viitsitty ottaa kameraa tallille kovan pakkasen takia. Olisi jäätynyt ja sulaessaan olisi mennyt todennäköisesti liikaa kosteutta ja on liian rakas lelu, ettei viitsi antaa mennä sen takia huonoon kuntoon.. 😦 Lupaan, että niitä kuvia tulee, kunhan jaksan esim. kotona kuvailla. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: