Vuokraajan löytämisen vaikeus

Mä oon aina ollut sitä mieltä, että sitten kun mulle tulee hevonen niin vuokraajaa en ota. No nyt kun Petu on ollut kuvioissa ”virallisesti” kesäkuusta alkaen ja lokakuussa eräs nuori tyttö lähestyi mua fb:n messengerin kautta vuokrahevosen toivossa, olin vähän skeptinen mutta sovittiin koeratsastus viestittelyn jälkeen. Tykkäsin kovasti ja niin päädyin ottamaan vuokraajan Petulle ja hän kävikin kerran viikossa. Hommat toimi, likka oli erittäin tarkka omissa toimissaan, hoiti hevosen hyvin, siivosi jälkensä ja piti kamat kunnossa sekä kertoi heti jos jokin asia painoi mieltä. Pari kuukautta hän kävi, kunnes viimeisen vuokrauskerran päätteeksi sanoi, ettei Petu ole sitä mitä on etsinyt ja koki ettei löytänyt yhteistä säveltä kunnolla. Ymmärsin sen erittäin hyvin, ei kaikkien kanssa synkkaa ja silloin harrastaminen on enemmän taakka kuin ilo. Nyt sitten olen päätynyt tilanteeseen, että Nikon työt vaikeuttaa taas sen verran että vuokraajalle saattaisi olla tarvetta pari kertaa viikossa maksimissaan.

IMG_3766

 

On noita kyselyitä tullut, mutta huomasin itsestäni kuoriutuneen natsimainen. Piti yhdenkin yhteydenoton jälkeen nukkua yön yli, että osaisin suhtautua viestiin neutraalisti enkä provosoituisi lauserakenteista sun muista. En halua Petulle ketä tahansa, enkä halua tallille sirkushuveja järjestää lukuisien kokeilijoiden ryntäyksen saattelemana, joten vastaukset yhteydenottoihin on ollut sitä luokkaa, että olen käytännössä pelotellut ehdokkaita ihan kunnolla herätelläkseni ajatusta siitä, että Petu on vielä projekti eikä täysin valmis ratsu jolla hypitään metrisiä tai lähdetään kisaamaan koulua heA -tasolle – ei todellakaan.

Vaikka Petu on kiltti ja yhteistyöhaluinen, niin on sillä niitä äärettömän huonojakin päiviä ja silloin tottumattomia koetellaan eikä todellakaan silloin raippaa käyttämällä saavuta muutakuin vielä kiukkuisemman ja vastaan pistävämmän hevosen joka ei tee mitään pyynnöstä. Itse en käytä ollenkaan raippaa saati kannuksia Petun kanssa vaan herran aloittaessa urputtaminen, niin keskustellaan asiat läpi ja tehdään hommat loppuun.

Onko oikeasti hyvän ja ennen kaikkea vastuullisen vuokraajan löytäminen näin vaikeaa?

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s