Ja taas puklataan!

En minä, mutta Maria.. Eilen tyttöä päiväkodista hakiessani lukaisin ovessa olevan tiedotteen sitkeästä mahatauti epidemiasta mikä jyllännyt jo parisen viikkoa. Nyt on jopa päiväkodin henkilökunta joutunut ottamaan järeämmät keinot käyttöön, mm. tilojen täydellinen desinfiointi ja toive, ettei kipeää (ei edes nuhaista) lasta sinne vietäisi ja kotona pidettäisiin hygienia-jutut kunnossa.

Meillehän tämä on päivän selvää, Maria ei mene päiväkotiin pariin päivään, vaikka esim. oksennustaudissa oksentelu olisi eilen aamulla loppunut. Tänään olisi kotipäivä ja mielummin vielä huominen. Kaikki vaatteet, lakanat ym mitkä ovat yökön kanssa tekemisissä olleet, menevät pesukoneeseen heti ja desinfioivaa Vanishia kyytiin.

Mikä kiire voi vanhemmilla olla töidensä pariin, ettei viitsitä jäädä lapsen kanssa kotiin edes yhdeksi ylimääräiseksi päiväksi, että voitaisiin varmistua lapsen olevan terve? Meillä on nyt ns. tuuria, kun Niko kenkkaa sauvojen kanssa polvi sökönä, niin pystyy olemaan Marian kanssa tarvittavan ajan kotona jotta saa sairastaa pöpön pois rauhassa. Tämä on 3 kuukauden sisään jo kolmas mahatauti, eikö jo riittäisi? Juuri oltiin kovassa kuumeessa (Marialla 42 kuumetta) ja viikko meni hyvin ja pari pv sitten tuli uudelleen kuume ja pieni flunssa – nyt kaksi päivää väliä ja oksennustauti!

Ilmoitettiin aamulla päiväkotiin, että Maria tulee seuraavan kerran vasta maanantaina, ellei tuo pöpö jyllää meillä vielä perjantaina samassa mittakaavassa mitä tänään.
Ärsyttää niin suunnattomasti! Juuri kun ehdittiin aloittamaan kokeilu joka päivä hoitoon menemisen kanssa, niin sitten tämä tuli.. Onneksi ensi viikko on vielä ennen hiihtolomaa, joten jos vaikka ensi viikon kokonaisuudessaan tyttö saisi nauttia kavereidensa seurasta koko viikon! Menee perjantainen isovanhempienkin päivä nyt ihan pipariksi, en nimittäin halua että tämä kestää enään yhtään pidempään, joten sairastakoon kotona nyt kunnolla niin terveenä pääsee jo päätään tuulettamaan. 🙂

Mullekin on joku kummallinen flunssa tulossa ja nyt olisi niin huono aika sairastella, lykkääntyisi vaikka sillä viikolla!

Mites muut, oletteko pysyneet terveinä? 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s