Valmennus 3.5.

Tänään siis olin Topin kanssa kouluvalkassa. Meinasi alkuun tulla hieman kiire pienen kriisin takia kotona, mutta hyvin ehdin Topin verkkaamaan maneesilla ennen valmentajan tuloa.
Alkuun otettiin heti kunnon jumppavaihde päälle, molemmissa suunnissa pitkillä sivuilla takaosan väistättämistä uran sisäpuolelle. Tässä jo päästiin ”ruoskittavaksi”, koska joko vauhtia oli liikaa eikä väistänyt kunnolla tai sitten vauhtia liian vähän ja tuli kunnon ristiaskeleet. Tätä treenataan jatkossa enemmän itsenäisesti, koska Topi on alussa niin kova kyljistä ja muutenkin nihkeä joten kuulolle saa tällä todella hyvin.

Seuraavaksi otettiin ravi työn alle, ja tästä sanoinkin valkulle heti että tempon ylläpito on ollut hankalaa. Heti kun Topi rentoutuu ja kulkee pehmeässä muodossa, niin vauhti hiipuu ja sitten kun pyytää eteen niin rentous katoaa. Otetiin pienelle ympyrälle ja siinä täytyi saada pidettyä Topi hyvällä tempolla (polkee kunnolla takaa) ja rentona samaan aikaan. Tämä saatiin suht nopeasti kondikseen, onneksi itse opin nopeasti. Topi oli niin eri tuntuinen, kun ei painanut lainkaan kuolaimelle vaikka oli rento! Alkuun teki sitä siinä pikkuympyrällä, mutta sitten sain siihenkin hyviä niksejä niin ai että! Ihan mahtava!

Laukkatyöskentelyä jännitin alkuun todella paljon, koska meillä on ollut oikean kierroksen laukka hankalaa (johtuen kuskista) ja koko ajan stressasin että sieltä tullaan rytinällä alas, mutta ei! Hyvä ulko-ohjan tuki ja super rento lantio niin hengissä selvittiin! 😀 Tästä otettiin aina kevyeseen raviin ja piti heti ensimmäisestä raviaskeleesta ratsastaa reippaasti eteen, että Topi pysyy aktiivisena takaa, pyöreänä ja rentona.
Vasemman kierroksen laukkatyöskentelyssä ei ollut mitään sanottavaa, se meni kuulemma tosi hyvin.

Laukkojen jälkeen otettiin vähän ravinlisäyksiä pitkillä sivuilla ja siitä sitten pitkille ohjille välikäynteihin siksi aikaa, että toinen ratsukko sai otettua laukkoja.
Lopuksi kevyttä ravia erikokoisilla ympyröillä asettaen sisälle. Kehuja tuli, kun sain kerrasta Topin kulkemaan kunnolla eteen ja jos meinasin unohtaa ajatuksen eteen, niin sain korjattua ennen kuin valmentaja ehti asiasta mitään sanomaan. 🙂

Nyt oon ihan väsy, kunnon hikitreeni! 😀 Täytyy muistaa nyt treenata näitä ihan itsenäisestikkin, etenkin väistöjä pitää ottaa enemmän! Oon ihan fiiliksissä ollut, kun tuntuu että nyt päästään Topin kanssa paremmin etenemään, kun saatiin taas uutta ponnistuslautaa näihin sileän treeneihin. 🙂 Harmi kun ei ollut kuvaajaa, mutta ehkä sitten seuraavalla kerralla. 🙂

Torstain pikatreenit 1.5.2014

Käykääs muuten vastaamassa oikeassa yläkulmassa olevaan kyselyyn! 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s