TOIVEPOSTAUS: Talliesittelyt, osa 1

Ensimmäiseksi on vuorossa työtallini esittely. Tallilla oli hieman häslinkiä illalla, joten kuvia otin lähinnä niistä paikoista, mistä ei ole kuvia ollenkaan. Tallista muita kuvia löytyy toisista postauksista.
Mua pyydettiin kirjoittamaan talleista plussia ja miinuksia kengittäjän, hoitajan jne näkökulmista.

Pesupaikka

Pesupaikka on aika ahdas, mutta kyllä siinä mahtuu hevosen pesemään ihan hyvin. Tammat ei oikein meinaa suostua menemään pesukarsinaan, kun Puuppolan tallilla meillä ei ollut pesupaikkaa lainkaan. Takana olevan oven toisella puolella on lämmitysuuni ja siellä myös kuivatetaan loimet märillä keleillä.

Käytävä & hoitopaikka

Tällä kohdalla on ennen ollut karsina, mutta nykyään siinä hoidetaan hevoset. Tilaa on hyvin ja kengitykset ym hoidetaan tässä. Hevoset saa kahdella ketjulla kiinni halutessaan.

Hoitopaikka, kuva2

Hoitopaikka on siitä hyvä, että ohi mahtuu viemään hevoset karsinoihin vaikka joku hoidettavana olisikin. Esim. iltatallissa hevosia sisälle hakiessa ei kenenkään tarvitse viedä hevosta pois alta, vaikka toinen tulisikin. Myös kaksi hevosta mahtuu vierekkäin hoidettavaksi, jota ei kylläkään yleensä käytetä lainkaan, vaan ollaan vapautettu se hevosten vientiin ja tuontiin.

Marin tarha

Tarhat on kosteilla keleillä todella mutaisia. Kesäisin tarhat on hyvässä kunnossa, kun ovat kuivia, jolloin ei ole upottavaa mutaa lainkaan. Torkku otetaan pävätallin yhteydessä aina sisälle kuraisina aikoina herran impparin takia. Hyvä puoli tarhoissa on niiden koko. Jokainen tarha on iso, missä hevoset mahtuu riekkumaan mielin määrin, eikä tarvitse pienellä alueella koittaa mahtua olemaan. Tästä isot propsit!

Kenttä

Kenttä on suhteellisen hyvän kokoinen. Pohja on huono kuten peltoalueilla yleensä on. Kesällä käsitykseni mukaan kenttä hiekotetaan ja todennäköisesti tehdään paremmaksi, mutta upottavaksi se jää vaikka kuinka hiekkaa siihen lyötäisiin. 🙂 Tallilla on myös estekalusto odottamassa parempaa keliä, jolloin myös hyppelyt onnistuu paremmin. Suossa kukaan halua pomppia. 😀

Kenttä, kuva2

Karsinat on isoja ja korkeita. Torkulla on meidän hoidettavista isoin karsina ja tammoilla on hieman pienemmät, mutta kyllä niissä Mari mahtuu kaviota antamaan turhankin hyvin. 😀
Yleisesti tallilla on hyvät puitteet hevosharrasteluun. Pihapiiristä lähtee ravirata, missä voi käydä lenkkeilemässä hevosten kanssa kärryillä taikka selästä käsin, kun maastot on vähän huonomman puoleiset.

Tänään käyn kuvaamassa Topin liikutuksen yhteydessä myös ”harrastelutallin”, jotta saan sen vielä tehtyä. Tuleepi todennäköisesti vasta huomenna, kun käyn tekemässä liikuttamisen jälkeen vielä iltatallin.

Jos jotain jäi kertomatta, niin voi laittaa komenttia tulemaan, niin kerron lisää. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s