Keskiviikko

Tänään ollut taas sellainen tallilta toiselle -päivä. Alkuun kävin tekemässä päivätallin ja siitä suoraan sitten Topia liikuttamaan. Mulla oli suuret suunnitelmat tälle päivälle, mutta ne meni mönkään kamalan tuulen takia ja jotain rännän tapaistakin tuli taivaalta. Jospa vaikka huomenna olisi parempi keli mennä vähän köpsöttelemään maastoon? 🙂

Topi oli jotenkin vastahakoinen jo tarhasta haettaessa, mutta silti oli uteliaana tulossa mukaan. Karsinassa oli taas herran käyttäytyminen hyvän ja pahan välillä, rakkautta antoi sillä omalla tavallaan reilusti mutta kavioiden putsaaminen oli jälleen yhtä ahterista kuin normaalistikkin. Kuolaimet ihme kyllä otti suosiolla! Topilla on talvisin kuminen kuolain, että olisi mukavempi olla ettei tarttisi kylmää terästä suuhun ottaa, mutta tuo kumikapula ei ole kuulunut Topin lempivarusteisiin. Viime keskiviikkona tapeltiin kyseisen vempaimen kanssa puoli tuntia vaan sen takia, kun Topsu ei sitä olisi halunnut suuhunsa ja mähän en hevoselle periksi anna.. 😀

Maneesissa oli kaikki hyvin, ei tietoakaan epämääräisestä säpsyilystä ja päästiin tekemään alkukäynnit kahdestaan kun muita ei vielä silloin ollut samaan aikaan, ihan hyvä vaan koska herralla oli joku ihmeen virtapiikki. Olisi niin mielellään laukkaillut pitkillä ohjilla ympäri maneesia mutta täti on niin pyllystä eikä antanut.
Urputtamisesta ollut tietoakaan, pari kertaa piti muistutella raipalla (pukittelu ym vastaavat tilanteet) mutta muuten meni yllättävän hyvin. Mitä nyt hengästyi ihan olemattomista ravipätkistä, mutta on tainnut H pitää tiukkaa treeniä, kun oli vähän pojalla veto poissa.

Keskityttiin lähinnä siirtymisiin ja ympyräverkkaan. Käynti-ravi-käynti sekä laukkasiirtymisiä ravista ja käynnistä. Laukkaamisen kanssa Topilla on ollut keskittymisongelmia ja ennakointi on uusi mukamas kiva juttu, joten tehtiin sitten yksinkertasesti laukat niin, että pari askelta laukkaa ja pyysin tiputtamaan joko raville tai käynnille ennen kuin herra itse päätti hiljentää. Tätä nyt treenataan todennäköisesti loppuviikko, ja jos maastoon viitsii lähteä niin siellä sitten sitä laukan nopeutta säädellään enemmän. 🙂

Topin kanssa harrastelu on helpottunut todella paljon tässä parin kuukauden aikana, herra kuuntelee enemmän sekä luottaa muhun niin selästä kuin maasta käsinkin.
Onneksi pääsee työstämään tuota askellusta ja luottamusta enemmän joulukuun puolessa välissä, kun H lähtee kotiseudulle viettämään joulua, niin pääsee ihan täysillä työstämään tota pollea. Johan se on vähän pullukkakin, niin eipä laihtumisesta haittaakaan olisi. 😉

Nyt painelen suihkuun ja verryttelemään lihaksia, kun selkä mennyt taas jumiin.

Hauskaa iltaa kaikille!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s