Te kysyitte, minä vastaan – osa 1

Ensimmäiseksi, kiitos kysymyksistä. Mukavan laajoja ja mun pienet aivot töihin pistäviä tuli, joihin oikeasti joutui miettimään vastaukset. Osaan kysymyksistä tuli niin pitkät vastaukset, että laitan suosiolla kahteen osaan, muuten menee ikuisuus että pääsee alusta loppuun. 🙂

Hevoset

Tavoitteesi tälle vuodelle Petun kanssa?

Tämä oli ehkä pelottavin kysymys. 😀 Tällä hetkellä on työn alla tasaisuus molemmille ja sitä kautta suoruus kuntoon. Rauhallisuutta ollaan saatu jo kuvioihin hyvin eikä parin päivän vapaat enää kilahda nuppiin niin herkästi mitä keväällä. Ja ihan perus juttuja, laukkaa vahvemmaksi, nostot kunnollisiksi kun kaatuu niissä sisälavan päälle herkästi, voimaa raviin ja edestä tasaisemmaksi sekä takajalat että selkä kunnolla töihin kaikissa askellajeissa. Väistöt paremmin haltuun, nyt tekee parin askeleen verran, mutta voimaa lisää. 🙂

Miksi laukkailette Petun kanssa niin vähän, eikö sitä pitäisi treenata sen kanssa jo säännöllisesti jotta alkaisi kehittyä?

Tämä kysymys videoiden ym pohjalta? Paljon treeneistä on jäänyt videoiden ja jorinoitten ulkopuolelle ja kyllähän laukkaa otetaan jos Petu tuntuu siltä, että se keskittyy tehtäviin eikä ole ehtinyt väsyä. Pitäisi kyllä ottaa lähes päivittäin, mutta tuo meidän tallin kenttä on aika sukka ja vaikeuttaa paljon. Loppuu suora kesken ennenkuin Petu saa nostettua laukalle (nostaa rikkomalla ravista) ja maastossa ei olla niin paljoa vielä käyty pällistelemässä ettei tiedä minkälaiset pohjat on. Kentällä on nimittäin kiviä ja pellon pääty upottaa kun taas tallin pääty kova niin raskas voimattomalle.

Onko Petu sellainen hevonen jonka haluaisit omaksesi?

Jos Petu menisi myyntiin, niin kyllä mä sen pyrkisin ostamaan itselleni. Sen verran persoonallinen kaveri, ei ole tylsää tullut. 😀 Vaikka alunperin olen silmäillyt aivan toisen tyyppisiä hevosia, niin on Petteri tehnyt muhun niin lähtemättömän vaikutuksen, etten voisi päästää sitä näpeistä jos myytäisiin. 🙂

IMG_3191

Oletko tyytyväinen tallipaikkaan, onko sinulla aikeita vaihtaa tallia?

Olen mä peruspiirteittäin ihan tyytyväinen, on tuolla omat vikansa ja puutteensa mutta pärjätään kyllä, kun hoidetaan itse. Toisaalta haluttaisi vaihtaa paikkaa, mutta pieni talli niin rauhallista suurimmaksi osaksi. 🙂 Eli ei tällä hetkellä ole tallin vaihdos mielessä.

Kuinka usein maastoilette?

Pyrin kerran viikossa käymään maastossa tavalla tai toisella, nyt ollaan enemmän menty maastakäsin. Enemmän pitäisi vain ottaa ja mennä samoilemaan, hyvät maastot kun kuulemma on.

SONY DSC

Oletteko hypänneet tai onko Petu mennyt esteitä jonkun muun kanssa?

En ole itse este-ihmisiä, ellei puomeja lasketa, eli ei olla hypätty. Edellisellä tallipaikallakaan ei tainnut kukaan kavalettia korkeampaa mennä, jos sitäkään. Eikä koulusatula oikein sovellu pomppimiseen, puomit on riittänyt jumppailussa vielä ihan hyvin. 🙂

Käytkö Petulla kärryillä ollenkaan?

Kärrytelty ei olla, mielenkiintoista olisi testata kuinka toimii siinä hommassa, jo ihan vaihtelunkin vuoksi. Ohjasajoa ollaan harrasteltu kyllä, niin kentällä kuin maastossakin. Hyvä aivopähkinä ja saa kivasti jumpattua ilman, että oma vinous sotkee koko aikaa.

Petterin viisi hyväö ja viisi huonoa puolta?

Huonoja puolia on vain pari, mutta koitetaan.

Viisi hyvää: Erittäin korkea työmoraali, innokas, utelias, yritteliäs, kiltti kuin lammas – tytötkin voi hoitaa ja ratsastaa ilman, että tarvitsee pelätä Petun ottavan lähtöpassit.

Viisi huonoa: Tällä hetkellä tallikammoisuus. Meillä tuli ”kärpäsgrilli” ja se oli parit ekaa päivää päällä 24/7 ja tappaa kärpäsiä sähkön avulla, joka aiheutti Petulle pelkotilan eikä uskalla tulla talliin ollenkaan eikä meinaa haluta tulla karsinastaan aamulla pois. Nyt on ollut pois päältä öisin, ja ennen Petun sisälle ottoa laitan radion päälle, mutta silti epäluuloinen ja säikky. Petun huonoihin puoliin laskisin ehkä myös ”turhan” pelkäämisen, esimerkiksi lätäköt on aivan kamalia ja ne kaappaa hepan syvyyksiin, mutta tuokin on enemmänkin sitä luokkaa, että testaa mun päättäväisyyttä. Satulan nähdessään alkaa näykkimään, ravuriaikoina kiristetty vyö heti hampaat irvessä jonka takia vihaa sitä paljon. Tämäkin alkaa olla jo aika voitettu juttu, kun tykkään laittaa vyön reikä kerrallaan kiinni ja aluksi se on todella löysällä. Kiireisyys ja malttamattomuus on kanssa jollain tasolla huonoja puolia, mutta hoidettavissa. Myös ennakointi ja tietynlainen tulevaisuuden arvailu on ärsyttäviä puolia, olettaa kauheasti että mitä oltaisiin tekemässä ja tarjoaa omia ratkaisujaan vähän väliä.

IMG_3300

Miksi Petteriä liikkutetaan niin kevyesti?

Ei Petteriä koko aikaa kevyesti liikuteta, vaan tilanteen mukaan. Kun vastaan liikutuksesta, niin pyrin suunnittelemaan viikon liikuttamiset alustavasti ja muokkailen aina päivän mukaan, miltä tuntuu ja mitä on edellisinä päivinä tehty. On kevyitäkin jaksoja ollut, mutta viikkoon mahtuu niin kevyitä kuin todella raskaitakin päiviä. Jos mulla itselläni on kiireinen päivä, pyrin liikuttamaan joka tapauksessa Petun aina vähintään maastakäsin. Pari vapaata on aika vakio, etenkin jos mulla viikonloppu vapaana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s