Oikeaoppinen ihonhoito

Tämä teksti pohjautuu Beauty Academy -koulutukseen, josta oma postaus löytyy täältä.

Mutta tärkeintähän ihonhoidossa on tietää oma ihotyyppi. Ihotyyppihän saattaa vaihdella yhdellä ihmisellä vuodenaikojen mukaan, mutta aina on ne ”perusoireet” olemassa jotka sitten reagoi ilman ja kelien mukaan.

Rasvainen näyttää samealta ja on paksutyyppinen, joka myös kiiltää helposti laajentuneiden huokosten takia. Mutta hyvä puoli tässä ihotyypissähän on se, ettei ryppyjä tule helposti! 😉

Normaali ei ole kuiva eikä rasvainen. Tuntuu miellyttävältä ja näkyviä huokosia ei ole.
Sekaiho Rasvainen T-alue ja kuivat/normaalit posket. Ehkä vaikein ihotyyppi hoitaa, kun täytyy huomioida yleensä vaikeakin kuivuus ja rasvaisuus. Mulla itselläni on sekaiho joka vuodenajasta riippuen muuttuu todella kuivaksi, joten vaikeuksia on ollut löytää sellainen kasvojen puhdistusaine, joka ei kuivata mutta poistaa myös rasvaisuuden tuntua.
Kuiva tunnetaan myös ”persikkaihona” tai ”sileänä”. Ainut huono puoli on, että rypyt tulee herkemmin, kun iho yleensä ohuehko. Hilseilee herkästi ja huokoset on pienet.
Herkkä oireilee helpoiten kuumotuksella ja punoituksella. ”Ravinteikkaammat” rasvat saattavat aiheuttaa polttelua alkuun. Voi muuttua helposti myös couperousaksi.
Ihonhoitoruutini koostuu neljästä kohdasta, joiden avulla saa oman ihon hyvään kuntoon ja pysymään nuorekkaana pysäyttäen samalla vanhenemisen.

1. Puhdistus Poistaa iholta kuolleet ihosolut, ylimääräisen talin ja epäpuhtaudet. Edistää hoitoaineiden imeytymisen. Ei myöskään saa unohtaa kasvovettä, joka viimeistelee puhdistuksen, supistaa ihohuokosia ja rauhoittaa, kosteuttaa sekä tasapainoittaa ihon pH-arvon normaaliksi.
2. Silmät – Tarpeita voi olla tummat silmänaluset, turvotus, juonteet ja rypyt. Silmänympärysalueelle tulisi käyttää vain alueelle tarkoitettua voidetta ja oikeaoppinen tapa on taputella rasva iholle. Normaali kosteusvoide leviää silmänympäryksistä helposti kyynelkanaviin ja kun perus kosteusvoidee levitään hieromalla iholle, niin silmien alueella hierova levitystapa vain venyttää ohutta ihoa ja täten aiheuttaa helpommin ryppyjä.
3. Tehosta Seerumeissa on eniten aktiiviaineita, jotka tehostaa voiteiden vaikutusta. Seerumit myös imeytyvät nopeasti ja helposti.
4. Kosteuta
– Päivävoide kosteuttaa, suojaa ihoa ulkopuolisilta tekijöiltä (saasteet ym). Nykyään useimmat sisältävät myös suojakertoimen.
– Yövoide tulee laittaa aina yöksi, jolloin se ravitsee ihoa tehokkaammin.

Lisätehoa saat kuorinnalla ja naamioilla. Melkein jokaisella on oma sauna tai mahdollisuus käyttää esimerkiksi taloyhtiön saunaa, jolloin saat tehostettua helposti ihonhoitoa. Normaali kasvopesu, käy ottamasa yhdet löylyt, jonka jälkeen kuorinta ja naamio vaikuttamaan loppulöylyjen ajaksi. Viimeistele yövoiteella ja avót!

Kuinka loin itselleni ihonhoito-rutiinin?
Lähdin kasaamaan jo ennestään tutuista tuotteista kokonaista rutiinia. Olen testallut eri sarjojen puhdistus- ja kosteutustuotteita, joista päädyin pääsarjana Optimalsiin. Tuotelinjasta kaikki sopivat parhaiten iholleni, joka on kaudesta riippuen erittäin herkkä ja sekaihoinen.
Päivittäinen rutiini koostuu puhdistusemulsiosta, kasvovedestä, silmänympärysvoiteesta sekä päivä -ja yövoiteista. Seerumia en hankkinut, kun en halua myöntää olevani vielä niin vanha. 😉

Lähes koko Optimals-sarja – kasvovettä olen käyttänyt jo kuukauden vai jopa pari, sen takia on vajaa purkki. 🙂
Intense moisture-rasvat on hyviä ollut, etenkin yövoide on ollut huippu! Ei tarvitse kuin peukalon kärjen verran ottaa, kun riittää todella hyvin koko kasvoille eikä ole raskas! Kosteuttaa selvästi, kun aamuisin iho on kuin Mian pylly! Nyt lisänä sitten tulee turvonneita ja tummia silmänalusia rauhoittamaan oma voiteensa, niin loppuu perusrasvan läträäminen silmien alueelle!
Puhdistus
Silmänympärys ja kosteutus
Lisäboostina otin lisäksi kasvojen kuorinta-aineen sekä kasvonaamion tehostamaan pari kertaa kuukaudessa ihonhoitoa.
Naamio ja kuorinta
Jos näillä ei saa ihoa hyvään kuntoon, niin ei sitten millään! Onneksi meidän saunassa pysyy kosteus hyvin, joten tehostaa naamiota mukavasti – tai niin asiantuntijat sanovat, että kosteuden ollessa saunassa kohdillaan toimii naamiokin paremmin. 😉

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: