Jumppapäivät

Eilen päätin mennä pitkästä aikaa ilman satulaa. Pitäisi varmaan useamminkin mennä, kun silloin saa istunnan pysymään suorassa ja kaikki omien apujen anto menee suorina eikä vinoina, mihin meillä tuppaa yleensä menemään satulan kanssa.

Alkuun paljon käynti-seis-peruutus-seis-käynti -treeniä ja taivuttelua kulmissa. Heti kun Topi tuntui tasaiselta ja kulki selkä ylhäällä, otettiin ravipätkiä. Yllättävän hyvin pysyi selkä pyöreänä, vaikka yleensä herra tuppaa notkahdella ja tästä oli hyvä ottaa ravissa väistöjä ja taivutuksia.
Laukat oli ihan ok, tosin niiden jälkeen Topi meni oikeasta kylestä sekä edestä tosi kovaksi ja vahvaksi! Siinä sitten sai laittaa aivopähkinät pyörimään, että mitenkäs mä nyt sen saan pehmeemmäksi, koska en ala vetoleikkejä harrastamaan. Siitä se sitkeellä väistättämisellä vasemmalle ja siirtymisillä pehmeni. Aina pehmeä käsi (tätä hoen itelleni aina, kun tulee tiukka paikka Topin kanssa), vaikka kuinka hevonen hannaisi edestä vastaan. Tällä ollaan saatu aika hyvin se kovuus edestä pois, koska minkään sortin nyplääminen ei auta vaan rehellisesti eteenpäin ratsastaminen. Kyllä se sieltä aina pehmenee, kun jaksaa vaan yrittää. Jörö suomijuntti. 🙂
Lopeteltiin, kun Topi kulki pohkeen edessä ja pehmeänä edestä. Otettiin loppukäynnit maastakäsin, samalla harjoiteltiin kaikkea mahdollista. Vierellä kävelyä, ihmisen tilasta peruuttamista jne. 
Loppukävelyt 23.04.2014

Tänään mentiin sitten satulan kanssa, koska eiliseltä on persuus niin hellänä! Samoilla jutuilla alkuverryttelyssä jatkettiin kuin eilenkin. Taivuteltiin kulmiin, asetuksia, voltteja jne. Oon huomannut, että mitä enemmän Topilla on alkuverkassa ”aivopähkinöitä”, sitä helpommin on lähteä ravijumppaa tekemään, kun ei ala kiukuttelemaan. Tietenkin vanhuksen pitää aina mieltänsä osoittaa, mutta ajatus eteenpäin ja sitten homma bueno. 🙂
Heti kun ravi oli sujuvaa ja rentoa ilman turhaa kuolaimelle painamista, alettiin ottamaan laukkoja. Ah, mikä ihanuus! Ei mitään ongelmaa! Oikeaan kierrokseen laukat nousi aluksi tosi räjähdysmäisesti takaa, mikä tosin on vain hyvä että voimaa löytyy. Alkuinnostuksien jälkeen nostot oli pehmeitä, mutta välillä kyllä meinasi tulla sitä orimaista pierupukkilaukkaa hillityn sijasta. Vasemmassa kierroksessa alettiin pienentämään ympyröitä enemmän, kun ollaan saatu laukkaan hyvä tempo niin ei tarvita puolta kenttää yhden ympyrän ratsastamiseen. 😉 (Kuskin vika, kun ollut eeerittäin huono tasapaino :D). Enään ei tarvitse jatkuvasti jarruttaa laukassa ennen kulmia, senkun vain asettaa tulevaa kulmaa kohti ja taivuttaa sen läpi. Ulko-ohja tukee ja hyvin menee, pystyssä pysytään! Tämä vielä pitäisi itkostaa omaan kaaliin siinä oikeassa kierroksessa, niin sitten on hyvä! 🙂

Hien kuivatusta treenin jälkeen 24.04.2014

Loppukäynnit käytiin tekemässä pitkin ohjin raviradalla, kun ei pitkään aikaan olla siellä suunnalla käyty. Hiet ehti aika hyvin kuivua kävelyn aikana, mutta kyllä oli kankku, kaula ja tietty satulan alunen ihan litimärät! Hyvä että tuli lihapullalle kuuma, ettei turhaan kuski hikoillut yksinään. 😀

Tänään sitten koitti tallivuorojen loppu. M kyllä sanoi, että kun tilanne muuttuu otollisemmaksi sitten jossain välissä, niin hommat jatkuu mutta nyt näillä tulevaisuuden näkymillä on enään Topin liikutus. Jää aikaa enemmän Marialle ja ystäville. 🙂 Oli kyllä haikea päivätalli, pussailin hepot ihan puhki ja herkuteltiin tammojen kanssa. Ikävä niitä tulee, mutta aina sitä voi moikkaamassa käydä, etenkin Maria kun Gildakin muuttaa toiselle paikkakunnalle. 🙂
Lauantaina saan ehkä taas ratsastuksesta kuvamateriaalia, kun N lähtee mukaan. 🙂 Jos vaan on julkaisukelpoisia kuvia, niin sitten niitä laitan. 😀

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s