Marian poikkeava käytös

En tiedä, mikä kummaa tapahtui viikonlopuna, mutta Marialla nukahtamisesta on tullut ylitsepääsemättömän vaikeaa, vaikkei rutiinit ole muuttunut mihinkään. Saatiin onnistumaan omaan sänkyyn nukuttaminen, kunnes tuli yli viikon flunssa-aalto jonka ajan nukuttiin kaikki meidän sohvalla. Ei tässä mitään, joka ilta kummiskin tarjottiin likan omaa sänkyä ja monesti sinne menikin nukkumaan, mutta päätyi nopeasti meidän väliin joko oksentamisen tai kivun vuoksi.

Maria meni eilen takaisin päiväkotiin ja nyt on tullut jokin kummallinen tankkaamisvaihe(?). Haetaan aina klo 15 kotiin ja päiväkodilla syövät välipalan klo 14. Silti Marialla on kamala nälkä kun tulee kotiin eikä tämä kotona syöty ”välipala” vaikuta millään tavalla päivällisen maistuvuuteen, mikä syödään 16-17 välillä.
Tänäänkin söi kotiin tultuaan jogurttipurkin, puolisen desiä muroja ja tunnin päästä tästä ison annoksen ruokaa! Tuli väkisinkin mieleen, syökö Maria oikeasti päikyssä mitään, vaikka sanovat että söi hyvin. Voiko lapsella muka yhtäkkiä kasvaa ruokahalu yli 50%?! Vaikka tätä onkin jatkunut ”vasta” kaksi päivää, pisti se oikeasti silmään. Kyllähän tuo likka tykkää syödä, mutta miten se ruokamäärä voi kasvaa noinkin radikaalisti ja noin äkkiä?

Ja nukahtaminen tai ylipäätänsä nukkuminen on mennyt ihan rauhattomaksi. Eikä asiaa auta yläkerran naapurin yh, joka tuntuu rakastavan korkokenkiä ja siivoamista hiljaisuuden alettua. Eilenkin kopsutteli korkkareilla vielä 11 jälkeen yöllä, pilaten samalla Marian yöunet ja johan kaiken maailman sohvia tai sänkyjä siirreltiin vielä keskiyölläkin. Päivät asunto on hiljainen kuin hiirenkolo, mutta mitä lähemmäs hiljaisuusaikaa mennään, niin sitä kovaäänisemmmiksi muututaan.. Hyvä siinä on sitten lasta nukuttaa, kun jo muutenkin nukuttamisesta on tullut ihan yhtäkkiä vaikeaa..

Ollaan päätetty, että nyt etsitään se omakotitalo jossa ei naapureita heti seinän vieressä ole. Alkaa jo ottamaan hieman pannuun, kun koko 2,5 vuotta naapurit on häirinnyt tavalla ja toisella Marian yöunia ja ennen tytön syntymää naapureista on ollut haittaa muutenkin. Naapurisopu alkaa hieman jo kärsimään, joten luovutetaan ja vaihdetaan kaupungista maalle.

10 vastausta artikkeliin “Marian poikkeava käytös”

 1. Moikka! Kannattaa varmuuden vuoksi käyttää Maria lääkärissä. Joskus sokeritauti oireilee nälkäisyytenä ja yöheräilynä. Tavallisesti myös juo ja pissaa usein. Toivottavati on uuten vain nälkäinen eikä kyse olisi sairaudesta 🙂

  Tykkää

 2. Kuulostaa kyllä todella kaukaa haetulta, koska esim. pissaamismäärissä ei ole mitään muutosta ja ylenpalttinen juominen on Marialla ollut aina ongelma, johon on pureuduttu neuvolan ohjeiden mukaisesti aina siitä lähtien kun siirtyi kiinteisiin ja tilanne on tällä rauhoittunut. On vain jonkinsortin huomionhakua, tai niin ovat tähän saakka epäilleet neuvolassakin, kun muuten on aivan terve tyttö ollut.
  Maria on aina ollut myöskin nirso, mutta vauva-ajan ”tankkaus”iät meni kirjaimellisesti tankatessa, joten sillä mietin että voiko leikki-ikäisellä vain olla jokin kasvupyrähdykseen liittyvä lisääntynyt energiantarve.

  Ja kahden päivän perusteella en itse ainakaan luokittelisi Mariaa sairaaksi, koska tilanne saattaa hyvinkin muuttua normaaliksi jo tänään kun kotiutuu päiväkodista, sen näkee sitten. Myös viikon jatkuvan sairastelun ja huonon syömisenkin vuoksi voi olla, että Maria nyt kerää varastojaan täyteen, niinkuin isänsä pohdiskeli eilen.
  No, jos tämä pidempään jatkuu, niin neuvolaan soitto ja lisäpohdintaa. Mutta mitään diabetekseen viittaavaa ei edes ole ja enemmän epäilisin nyt refluksian rauhallista vaihetta, kuin noinkin vakavaa, koska refluksiahan on meillä ollut se suurin huolenaihe koko Marian iän ajan.

  Tykkää

 3. Anteeksi että kommentoin. Tarkoitus ei ollut väittää tai luokitella Mariaa sairaaksi! Kommenttini perustuu vai omiin kokemuksiini, eikä tietenkään tarkoita mitään. Diabeteksen voi helposti poissulkea pienellä verikokeella, sitten ei asiaa tarvitsisi miettiä. Tärkeintä on kuitenkin luottaa omaan äidinvaistoon, kuten olet tehnytkin 🙂

  Tykkää

 4. Ei se mitään, hämmennyin tuosta diabetes-ajatuksesta vain. Eli saa kyllä kommentoida! 🙂

  Tosiaan kun tuo kummallinen käytös on ollut vasta pari päivää ja jos jatkuu, niin sitten tutkimuksiin tottakai, esikoisen kanssa on vaan kaikessa niin epävarma 🙂

  Tykkää

 5. Meillä tuli lapsella mahataudin jälkeen ensin muutamiksi päiviksi vaihe, jolloin mikään ruoka ei kiinnostanut. Sitten tuntui syövän ummet ja lammet. Tasottui sitten taas normaaliksi. Odottelehan muutama päivä mihin suuntaan tilanne lähtee! Voi toki olla jokin tankkausvaihe – tuntuu, että omilla lapsilla on vuorotellen niukan syömisen vaihe ja tankkausvaihe!

  Tykkää

 6. Mietin tässä vaan, että kun lapsestasio aika paljon kerrot, mitähän hän on asiasta mieltä? varsinkin vanhempana :O kerrot kuitenkin aika avoimesti hänestä. Tottakai on kiinnostavaa luettavaa ja muutkin haluavat kokemuksia kuulla lapsistaan, mutta minä itse ainakin, jos äitini olisi kirjoittanut kaikkea nettiin, (negatiivistakin eli sairauksia/negatiivista käytöstä) saattaisin ottaa nokkiini myöhemässä iässä :O

  Tykkää

 7. Kertomisen taso on yhdessä Marian isän kanssa sovittu, ja sitä aina välillä tarkastellaan että pysyy ns. yleisellä tasolla. On paljon, mitä pimun elämässä on tapahtunut tai tulee tapahtumaan, mistä ei blogin puolella ole mainintaa tavalla tai toisella. 🙂 Jokainen äiti-bloggaaja varmasti pohtii oman lapsensa kanssa laajuuden, millä tasolla tuo lapsensa nettiin. Meillä on selkeät rajat, mitä tänne kirjoitan ja mitä en sekä monet tekstit tuo mies omalla koneellaan käy oikolukemassa ennen julkaisua tekstejä, vaikka ei pelkästään Mariaa koskisikaan. 🙂

  Ja enemmän mua itseäni ärsyttää vielä tänäkin päivänä, miten paljon äitini kertoi asioistani naapurin kalakaverinveljenvaimolle. 😉 Marialla on myöskin sukulaisia paljon ja kummitäti Jyväskylän ulkopuolella, joten tämä on hyväksi kuulumisten välittämiskanavaksi todettu 🙂

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s